Navigation

Dagafsluiting SCE Trader

Let op: Belangrijke cijfers die na 18.00 uur worden bekendgemaakt en die wij belangrijk vinden worden meegenomen in de feed de dag erna.

  • Het wordt niet uitgesloten dat de AEX-index ook volgende week verder stijgt, ondanks dat er een oververhitting zichtbaar is op de korte termijn.
  • De bewegingen van cyclische waarden op vrijdag, waaronder Aperam, die lager opende na de cijfers en daarna herstelde, zijn voor ons weer een signaal dat cyclische waarden mogelijkerwijs de bodem hebben bereikt of aan het passeren zijn.
  • De chip-gerelateerde waarden, daar zou de vraag nog steeds verder kunnen blijven aanhouden. Veel van deze aandelen zijn onderhand sterk gestegen en de vraag is wanneer er een correctie komt. Er blijft tegelijkertijd gelden dat er enorme hoeveelheden beleggersgelden naar deze aandelen blijven toestromen.
  • De marktleiders op dit moment en de afgelopen maanden waren technologie. Een verbreding naar een aantal cyclische waarden, luxe bedrijven, olie-aandelen en mogelijkerwijs naar auto-aandelen sluiten wij de komende tijd niet uit. Dat zou goed zijn voor de markten, want het zou een verbreding zijn van de stijging die dan dus beter wordt gedragen.
  • Beleggings-vehikels, zoals Sofina, of bijvoorbeeld Exor kunnen door de betere stemming en in bepaalde gevallen stijgende koersen van hun deelnemingen dichterbij hun intrinsieke waarde komen. Daar liggen ze nu ver onder.
  • De olieprijs zou eventueel verder kunnen gaan met bodemvorming of zelfs een verdere risicopremie kunnen inbouwen.
  • De rente lijkt momenteel tevreden te zijn, de Amerikaanse rente althans, met een niveau boven de 4%. Het is nu afwachten hoe nieuwe inflatiedata zal zijn om een nieuwe move in de rente te kunnen gaan waarnemen.
  • Bij crypto blijft de mogelijkheid van verkopen uit Grayscale aanwezig, maar dit lijkt zo goed te worden opgevangen door de markt, dat de kans aanwezig is dat Bitcoin in het huidige trendkanaal de rally blijft voortzetten.
  • Binnen crypto blijven de meeste altcoins op relatieve basis achter ten opzichte van de rally van Bitcoin. Wij rekenen erop dat als Bitcoin het goed blijft doen heel binnenkort een aanzienlijke inhaalmanoeuvre komt bij altcoins waardoor deze ook aanzienlijk kunnen stijgen.

Een mooi weekend iedereen!

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.