Navigation

Dagafsluiting SCE Trader dinsdag 9 april - iets lager - DAX zwak - goud sterk

Dagafsluiting SCE Trader dinsdag 9 april - iets lager - DAX zwak - goud sterk

Schrijf je in voor een proefperiode en blijf voor slechts €3 op de hoogte van de trends op de financiële markten! Of kies voor een jaarabonnement met voordeel. Betaal met het gemak van iDEAL.

Naast de constante updates met duiding en commentaren over aandelen, crypto, macro en meer, kun je meerdere keren per dag het Beleggers Journaal beluisteren. Ook hebben we een agenda met analisten-bijeenkomsten en nog veel meer interessante informatie.


  • De Europese beurzen openden vandaag verdeeld om daarna te dalen. In de loop van de sessies zagen we selectieve vraag naar ondermeer oliewaarden omdat de update van British Petroleum redelijk vriendelijk was. De handel had tevens te maken met winstnemingen in de defensiesector na een rapport van Goldman Sachs, waardoor vooral de Duitse beurs een stap terug moest doen. Wall Street opende 's middags iets beter en ging vervolgens flink in de min, waarbij de markten zich prepareren voor de consumentenprijzen die morgen worden vrijgegeven in Amerika. De rentemarkten, daar zagen we dat een wait-and-see mood was, waarbij de rente, vooral de Amerikaanse rente, de komende 24 uur beslissend wordt aan de hand van de inflatiedata morgen. De dollar werd iets zwakker, terwijl olie daalde. We hadden weer te maken met een rally voor de edelmetalen goud en zilver in Europa, maar winstnemingen in Amerika. De cryptomarkt was zwak.
  • Morgen draait alles om de consumentenprijzen in Amerika. Deze gaan de toon in de markt bepalen.
  • We verwachten dat de consumentenprijzen blijven aantonen dat inflatie afneemt, maar mogelijk niet genoeg om op korte termijn actie te ondernemen door de Fed.
  • De Adobe Price Index die is uitgekomen, toonde slechts een bescheiden stijging van inflatie. Als deze cijfers een weerspiegeling zijn van de consumentenprijzen morgen, zou dat inhouden dat deze zelfs gaan meevallen. Dat zou gunstig zijn voor financiële markten, maar of dat zo is weten we pas morgen.
  • De markten kijken ook uit naar de vrijgave van de Fed-notulen van de laatste vergadering later op de donderdag.
  • Morgen komt de ECB bijeen en de vrijgegeven ECB Bank Lending Survey vandaag suggeert dat de ECB meer ruimte krijgt om de rente te verlagen. Actie wordt voor de zomer verwacht.
  • De koers van Avantium steeg vandaag bij hoge volumes, maar we blijven nog steeds aan de zijlijn staan.
  • Het nieuws dat Alfen geen nieuwe CEO krijgt, nadat een kandidaat voor de functie heeft afgezegd, zien we als een zwak teken, zoals eerder vandaag gemeld in onze feed.
  • Cyclische waarden beginnen voorzichtig tractie te krijgen, maar meer is het momenteel ook nog niet.
  • In de technologiegerelateerde aandelen blijft het goede nieuws komen, met name in de chipsector, maar of dit meteen tot een verdere rally leidt, daar hebben we nog steeds enigszins twijfels over. Wel blijft de onderliggende trend opwaarts en kan dat tegelijkertijd inhouden dat er toch een ronde winstnemingen komt.
  • Google, onderdeel van Alphabet, houdt vandaag zijn grote Google Cloud Next conferentie en we verwachten positief nieuws, nadat al eerder nieuws was uitgelekt. We zitten op een stijging van Google.
  • Iran heeft gedreigd de Straat van Hormuz af te sluiten, maar de olieprijs reageerde niet een daalde. We hebben onze up wel vastgehouden.
  • Goud liet een sterke performance zien die leidde tot verkopen in de Amerikaanse sessie. Toch lijkt goud verder naar boven te kijken. Sommige handelaren zien goud als bescherming tegen inflatie, terwijl anderen denken dat het stijgt vanwege verwachtingen van lagere inflatie en renteverlagingen door centrale banken.
  • Op de cryptomarkten kan een flauwe stemming worden gezien in aanloop naar de consumentenprijzen.
  • Bitcoin staat rond zijn top, maar er zijn vragen over de duurzaamheid van de rally's op korte termijn, met het oog op de halving.
  • Concluderend, na een dag waarbij de omzetten over het algemeen laag waren en een dag waarbij de oliesector voorzichtig weer in de schijnwerpers kwam en technologie enigszins een richting zocht, gaan we op weg naar de consumentenprijzen morgen in Amerika. Die kunnen weer de toon gaan bepalen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.