Navigation

Dagafsluiting SCE Trader woensdag 10 april - CPI leidt tot dip

Dagafsluiting SCE Trader woensdag 10 april - CPI leidt tot dip

Schrijf je in voor een proefperiode en blijf voor slechts €3 op de hoogte van de trends op de financiële markten! Of kies voor een jaarabonnement met voordeel. Betaal met het gemak van iDEAL.

Naast de constante updates met duiding en commentaren over aandelen, crypto, macro en meer, kun je meerdere keren per dag het Beleggers Journaal beluisteren. Ook hebben we een agenda met analisten-bijeenkomsten en nog veel meer interessante informatie.


  • De financiële markten hebben de hele dag in spanning gewacht op de consumentenprijzen in Amerika. Voorafgaand daaraan was er enig optimisme, omdat de stemming de afgelopen dagen zo somber was over deze cijfers dat het misschien wel zou meevallen. Maar dat bleek niet het geval te zijn. Bij de eerste berichten over de consumentenprijzen vond er een flinke koersdaling plaats, gevolgd door een dip op Wall Street. De consumentenprijzen bleken iets hoger uit te vallen dan verwacht, maar als je naar de data zelf kijkt en meer nauwkeurige huisvestingsinformatie bekijkt, valt het zelfs nog wel mee. Toch wilden de markten naar beneden gaan, mogelijk omdat er te veel optimisme was over de rente. Het 10-jarige Amerikaanse obligatie rendement steeg naar 4,5%, wat druk op de markten veroorzaakte. De dollar werd duidelijk sterker, terwijl de olieprijs stabiel bleef en er een sell-off was in goud, daar kwamen echter weer kopers op af. Ook op de cryptomarkten zagen we aanvankelijk koersdruk, maar ook daar kwamen kopers weer in beeld. De CPI werd gebruikt als aanleiding om een stap terug te doen, hoewel we niet kunnen zeggen dat het echt dramatisch was voor Europa.
  • Philips wist vandaag niet goed te profiteren van een deal met de FDA met betrekking tot de apneu apparaten. We vinden het wel een goede stap, maar vinden het nog te vroeg om in te stappen.
  • Bij Alibaba is Jack Ma weer terug, althans dat hoopt de markt. Zodoende sluiten we niet uit dat we vandaag of morgen een grotere positie in Alibaba willen innemen.
  • Morgen komt Fagron met de cijfers. Op zich vinden we het aandeel niet duur, maar we doen er niks mee. Dit heeft er ook mee te maken dat we eerst de cijfers willen zien en er een relatief lage interesse is voor dit soort lokale aandelen.
  • De rentemarkten blijven nu de belangrijkste focus. Als het 10-jarige Amerikaanse obligatierendement inderdaad boven de 4,5% komt, kan dat eventueel als excuus worden gebruikt voor meer winstnemingen.
  • De consumentenprijzen waren vandaag inderdaad hoger dan verwacht, maar wij zien deze data niet als een omkering van de onderliggende trend. Wel beschouwen we het als een vorm van realisme, omdat de rente waarschijnlijk langer hoog blijft dan verwacht.
  • De dollar steeg aanzienlijk op basis van de consumentenprijzen. Morgen krijgen we de ECB, en als deze dovish is, zou de dollar eventueel nog sterker kunnen worden.
  • De olieprijzen deden vandaag heel weinig. Wel wordt verondersteld dat de olieprijs opwaarts blijft trenden, met de kans dat een sterke Amerikaanse economie ook een hoog olieverbruik zal veroorzaken.
  • Goud en zilver maakten een comeback. Na een dip op de CPI haastte beleggers zich om te kopen, maar dat zette zich niet door.
  • Bij crypto blijft de halving in het verschiet, waardoor de cryptomarkt enigszins richtingloos is. Op zich blijft de cryptomarkt goed liggen en we wachten nu af, waarbij we op een stijging blijven zitten in Bitcoin.
  • Bij de altcoins zien we wat grotere verliezen optreden. Een aantal munten hebben we eerder gekocht, daar houden we het nu bij, maar zodra er meer zichtbaarheid is op een bodem, gaan we waarschijnlijk extra kopen, met de nadruk dat dit een hoog gokgehalte heeft.
  • Resumerend, de markt is geschrokken van de consumentenprijzen in de VS, maar onderliggend zijn deze data helemaal niet zo heel slecht. Wel is er realisme terug in de markt over de rente. Misschien wordt dit nog verder gebruikt als excuus om winst te nemen, op zich helemaal niet erg, maar er is geen draai in de onderliggende opwaartse bull-markt, die blijft intact.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.