Navigation

Dagafsluiting SCE Trader dinsdag 11 juni - Parijs weer lager - Apple hoger en meer

Dagafsluiting SCE Trader dinsdag 11 juni - Parijs weer lager - Apple hoger en meer

Schrijf je in voor een proefperiode en blijf voor slechts €10 een maand op de hoogte van de trends op de financiële markten! Of kies voor een jaarabonnement met voordeel. Betaal met het gemak van iDEAL.

Naast de constante updates met duiding en commentaren over aandelen, crypto, macro en meer, kun je meerdere keren per dag het Beleggers Journaal beluisteren. Ook hebben we een agenda met analisten-bijeenkomsten en nog veel meer interessante informatie.


Na een lagere en aarzelende start binnen beperkte bewegingen, hebben we gezien dat in de loop van de dag de handel het slechter ging doen. Moody's heeft zich kritisch uitgelaten over Frankrijk en zegt dat de vervoegde verkiezingen kunnen leiden tot een lagere kredietwaardigheid. Hierdoor moest de Franse beurs opnieuw terug.

Maar ook de Duitse beurs was zwak en ook in Brussel zagen we verliezen. Amsterdam deed het relatief goed, maar in de middag zagen we ook daar dat de minnen toch verder de overhand kregen. Dit nadat in Amerika bij de start de koersen meteen lagere noteringen zochten.

Daarna ging Apple racen met een winst van 5%, wat ertoe leidde dat de wereldmarkten op lagere niveaus biedingen vonden. De AEX sloot zeer beperkt lager, Parijs en Frankfurt bleven zwak en Brussel zat er tussenin.

De rente daalde mild, behalve de Franse rente die juist wat naar boven ging. De dollar die werd weer sterker. De olieprijs liet een daling zien en bij goud en bij zilver is momenteel zichtbaar dat het beeld onduidelijk is met zilver onder druk.

Bitcoin was zwak en noteert rond de 67.000 dollar. Ook de rest van de crypto-markt kenmerkt zich momenteel door een gebrek aan vraag en ziet koersdruk.

  • Morgen vergadert de Federal Reserve. Er wordt een onveranderde rente verwacht. Het gaat vooral om de toespraak en de toelichting van Powell, de chairman. Op dit moment geeft de FedWatchTool aan dat de renteverwachtingen sterk zijn teruggebracht. Zelfs over november wordt nu getwijfeld. Daardoor kan er zelfs een positieve verrassing plaatsvinden als Powell ook maar een beetje minder hawkish is. Voor die tijd krijgen we de consumentenprijzen. Die ook weer de richting van de handel kunnen gaan bepalen.
  • De beweging naar beneden, daarvan kan gesteld worden op Wall Street dat dit nog steeds binnen de perken is. En we moeten niet vergeten dat gisteren in Amerika zowel de S&P 500 index als de Nasdaq een nieuw record bereikte.
  • Aegon heeft morgen zijn Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AGM). We zijn benieuwd of daar nog nieuws uit zal komen. Momenteel zitten we op een stijging van het aandeel Aegon.
  • Aalberts is morgen aanwezig op de KBC News Horizons Conference. We zien Aalberts als een betrouwbaar en goed bedrijf. Toch wachten we nog steeds met kopen en zouden liever zien dat de koers eerst wat corrigeert.
  • Rheinmetall is morgen aanwezig bij de JP Morgan EU Capital Goods Conference. Of er nieuwe uitspraken worden gedaan zal moeten blijken. De vooruitzichten voor Rheinmetall blijven echter sterk, en we blijven inzetten op een stijging.
  • SUSS Micro is aanwezig op de BofA TMT Conferentie. Dit zou een indirect effect kunnen hebben op chip-gerelateerde bedrijven.
  • Covestro gaat de boeken openen voor Adnoc. Het overnameverhaal speelt daar al langer. In het verleden hebben wij hierop ingespeeld en geprofiteerd van een stijging. We hebben daarna winst genomen en doen nu niks.
  • Vandaag nabeurs komt Oracle met de resultaten. We gaan ervan uit dat Oracle zich positief kan uitlaten over de toekomst. Of het aandeel meteen verder stijgt, moet blijken gezien de hooggespannen verwachtingen. Wel zetten we in op een stijging van het aandeel Oracle.
  • Vandaag liet de koers van Besi een forse stijging zien doordat Redburn het advies heeft verhoogd naar kopen. In het verleden hebben we flinke winst genomen op Besi en we zijn niet van plan nu alweer terug te gaan in het aandeel, omdat we het relatief duur vinden.
  • Taiwan Semiconductor ziet een steeds hogere vraag en is met sommige lijnen volgeboekt tot 2026 volgens Aziatische media Het bedrijf zal mogelijk moeten uitbreiden. Dit is ook goed voor ASML.
  • We hebben vandaag aandacht besteed aan Daimler Truck, dat op weg is om een totaalpakket aan te bieden voor haar klanten met betrekking tot elektrische bussen. We hebben de link gelegd met Ebusco. Ebusco is een mooi bedrijf, maar we denken dat het moeite zal krijgen om te overleven.
  • De Apple developers conference levert gemixte reacties op. We vinden wel dat het glas halfvol begint te geraken bij Apple, maar nemen nog geen actie.
  • Op de Franse beurs waren de financiële waarden weer lager. We denken echter dat deze reactie uiteindelijk wat overtrokken kan zijn. We wachten af totdat deze aandelen hun bodem hebben bereikt.
  • Ook zien we op de Franse beurs dat luxe-aandelen de laatste tijd haperen. Dit kan mede te maken hebben met zorgen over de vraag uit China en Noord-Amerika. Binnen deze groep aandelen blijven wij positief over de lange termijn van het aandeel LVMH.
  • Op de beurs van Brussel wist UCB bij de opening flink te stijgen door een aantal broker upgrades. Later op de dag nam die winst af, maar toch staat UCB er goed voor en zitten we al langer een stijging.
  • Dieteren ging vandaag ex-dividend, waardoor het aandeel lager stond. De koers van Dieteren stijgt gestaag en met name het onderdeel Carglass zien we als een parel dat op een gegeven moment een aparte beursnotering kan krijgen. Daar ligt nog veel verborgen waarde.
  • Volgens de Israëlische media zou Intel van plan zijn de plannen voor een 25 miljard dollar expansie in het land te annuleren. Het is onduidelijk of dit bericht klopt. We zijn dit nog aan het uitzoeken en hopen morgen meer informatie te hebben.
  • De OPEC handhaafde zijn outlook verwachtingen. Dit was als verwacht. De olieprijs reageerde hier dan ook niet of nauwelijks op.
  • Bij de basis- en industriële metalen zien we nog steeds dat de handel consolideert of wat terugvalt na de recente rally. Op de korte termijn vinden we het onduidelijk of er nu al een bodem is bereikt, maar we blijven inzetten op een stijging van koper.
  • De prijzen van goud en zilver blijven het moeilijk hebben en ook hier wordt gezocht naar een nieuw steunpunt. We blijven inzetten op een stijging van goud met een stop in de winst.
  • Bitcoin blijft zwak binnen de crypto-markt. De koers van Bitcoin kan geen nieuwe top bereiken en de verkopers krijgen de overhand. Ook zien we dat in de afgelopen 24 uur een uitstroom in spot bitcoin ETF's.

Resumerend, het was een dag waarin de Europese markten afwachtend waren en in de middag wegzakte en daarna werden gered door Amerika. We wachten nu op de consumentenprijzen in Amerika en wat Chairman Powell zal zeggen na de vermoedelijke beslissing van de Federal Reserve om de rente ongewijzigd te laten.

Tot morgen!

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.