Navigation

Dagafsluiting SCE Trader

Let op: Belangrijke cijfers die na 18.00 uur worden bekendgemaakt en die wij belangrijk vinden, worden meegenomen in de feed de dag erna. Alle gegevens zijn onder voorbehoud.

Hierbij zijn we aan het einde van deze dag. Focuspunten voor de volgende sessie:

  • Op dinsdag gaan de consumentenprijzen in Amerika voor een gedeelte het beeld bepalen. De verwachting is dat deze data geen verstoring gaan zijn voor de onderliggende trend.
  • Verschillende bedrijfsresultaten komen uit, waaronder die van Randstad. Daar zouden wij niks mee doen.
  • In Frankrijk komt Carrefour met de cijfers. Dit gaat inzicht geven in de prijzenoorlog die het heeft met PepsiCo, omdat het niet langer de verhoogde prijzen van producenten wil doorvoeren. Dit kan ook invloed op Ahold hebben.
  • In de middag is het de beurt aan Coca-Cola. Ook daar zal worden gekeken naar het volume in verhouding tot de prijzen.
  • Voor digitale valuta zou Robinhood een indicator kunnen zijn van het gedrag bij retailbeleggers. Dat komt morgen met de resultaten.
  • In de sector gig-economy zal Lyft cijfers presenteren. Wij zien Lyft als een aandeel om absoluut niets mee te doen. De winnaar in de sector gaat Uber worden.
  • De rente lijkt op dit moment te consolideren. Morgen aan de hand van de inflatiedata in Amerika wordt het weer duidelijk wat de volgende move gaat worden.
  • De dollar is onlangs wat sterker geworden. Ook deze zal reageren op de inflatiedata in Amerika.
  • De olieprijs zou mogelijkerwijs nog een iets verdere premie kunnen inbouwen door de geopolitieke spanningen. Belangrijk wordt ook dat na het Chinese nieuwjaar de Chinezen blijven stimuleren, wat de vraag naar olie kan opkrikken.
  • Bitcoin kan wel een eens een melt-up gaan laten zien. Er is vooral bij Amerikanen grote vraag.
  • Altcoins deden het deze maandag relatief rustig aan in verhouding met Bitcoin. Bij een verdere stijging van Bitcoin zou dit wel een kentering kunnen betekenen en dus een rally. We blijven zoeken naar nieuwe kansen bij altcoins, met de aantekening dat crypto geen intrinsieke waarde heeft en de meeste ook weer zullen dalen na een rally.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.