Navigation

Dagafsluiting SCE Trader dinsdag 12 maart - hoger zonder overtuiging

Dagafsluiting SCE Trader dinsdag 12 maart - hoger zonder overtuiging

Krijg toegang tot alle artikelen op de website van SCE Trader. Voor €3 kan je zonder verdere verplichtingen een proefperiode van 14 dagen afsluiten. Ga naar abonnement en meldt je aan. Je hebt dan toegang tot de real-time feed en alle artikelen met duiding en visie over aandelen, rente, crypto, macro en meer.

Let op: Belangrijke cijfers die na 17.30 uur worden bekendgemaakt en die wij belangrijk vinden, worden meegenomen in de feed de dag erna. Alle gegevens zijn onder voorbehoud.

Hierbij zijn we aan het einde van deze dag. Een korte terugblik en focuspunten voor de volgende sessie:

  • Het was een dag die werd gekenmerkt door een afwachtende houding in de aanloop naar de consumentenprijzen in Amerika. De newsflow was beperkt. De consumentenprijzen in Amerika vielen iets hoger uit dan verwacht. Onderliggend blijven ze aantonen dat de trend van inflatie dalend is, zodoende was de tweede reactie van Wall Street positief. Maar zodra de handel in Amerika officieel begon was zichtbaar, net als de laatste tijd, dat op plussen opnieuw verkooporders werden ingelegd. Het gevolg was dat het beeld zodoende onduidelijk was (en is) en de volatiliteit eerder neerwaarts dan opwaarts is. Toch koos New York op een gegeven de opwaartse zijde. Of dit standhoudt moet blijken. De Europese beurzen reageerden door een wait-and-see modus, maar wel met redelijke plussen, met de AEX ongeveer 1% hoger. De dollar is iets zwakker. Op de rentemarkten liep de kapitaalmarktrente weer op. De olieprijs daalt mild en de goudprijs toont een relatief forse daling, terwijl bij de crypto-markten geen tendens vandaag zichtbaar was.
  • Morgen worden de producentenprijzen bekend gemaakt in de VS die ook weer inzicht geven in de inflatie.
  • De markten gaan morgen waarschijnlijk door met dezelfde thema's als vandaag, met mogelijk dezelfde jojo-beweging waar we de laatste tijd over praten. Opmerkelijk is dat winstnemingen vaak optreden wanneer de markten stijgen en daardoor dat plussen dan beperkter worden. Dit kan erop wijzen dat er instituten zijn die nu al cash vrijmaken uit voorzorg of voor rotatie.
  • Syensqo kwam met cijfers en die vielen tegen, maar de outlook voor de lange termijn blijft prima. We blijven op een up.
  • Shell overweegt om het tempo van zijn koolstofemissiereducties te vertragen. Dit schrijft Bloomberg. Shell komt met de publicatie van een geactualiseerd plan voor emissies op donderdag.
  • Morgen presenteert Adidas haar resultaten. Enkele voorafgaande aankondigingen wijzen op zwakte, waardoor de koers veel slecht nieuws heeft verdisconteerd. We handelen echter niet in deze sector gezien de onzekerheden.
  • Volkswagen zal haar resultaten bekendmaken. Ondanks het feit dat het aandeel goedkoop lijkt en een hoog dividendrendement heeft, blijven zorgen over ontwikkelingen in ondermeer China aanhouden. We blijven dus afwachten.
  • In Duitsland zal Zalando ook haar resultaten presenteren, wat mogelijk indirecte invloed kan hebben op de rest van de sector vanwege haar activiteit in de gig-economie.
  • In België is Solvay degene die de resultaten vrijgeeft op woensdag. Terwijl het vandaag een mooie stijging heeft laten zien, verwachten we dat de koers qua trend verder kan klimmen, hoewel deze mogelijk al wat vooruit is gelopen op de bedrijfsresultaten.
  • De rentemarkten blijven in focus, waarbij de consumentenprijzen vandaag aanleiding zijn om te veronderstellen dat de Fed haar visie niet gaat wijzigen. Er kunnen dit jaar 2 tot 3 renteverlagingen plaatsvinden, mogelijk vanaf de zomer.
  • We willen wel opmerken dat er ook economen zijn die zeggen dat de data van vandaag, de consumentenprijzen, juist een signaal zijn dat de Fed nog langer gaat wachten met eventuele renteverlagingen. Dit doordat er pockets zijn met hardnekkige inflatie.
  • De dollar ervaart enige weerstand tegen de euro, wat zou kunnen wijzen op een mogelijke verzwakking.
  • Bitcoin probeert een basis te vormen rond de highs, wat mogelijk kan leiden tot een verdere rally als dit nieuwe plateau inderdaad weet stand te houden. Winstnemingen zijn niet uitgesloten vanwege toenemende euforie, die dan snel weer tot nieuwe kopers kan leiden.
  • Altcoins als geheel blijven achter, wat kan wijzen op een meer gediversifieerde markt dan in het verleden.
  • De NEAR-token deed het goed. We zitten reeds op een stijging en sluiten meer winst op de korte termijn niet uit.
  • Kortom, de markten vertoonde vandaag opnieuw een onduidelijk patroon met redelijke winsten. De onderliggende trend is opwaarts, maar we kunnen nog steeds niet zeggen dat het beeld voor de zeer korte termijn echt duidelijk is.

Tot morgen!

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.