Navigation

Dagafsluiting SCE Trader woensdag 13 maart - gedrentel rond slot

Dagafsluiting SCE Trader woensdag 13 maart - gedrentel rond slot

Krijg toegang tot alle artikelen op de website van SCE Trader. Voor €3 kan je zonder verdere verplichtingen een proefperiode van 14 dagen afsluiten. Ga naar abonnement en meldt je aan. Je hebt dan toegang tot de real-time feed en alle artikelen met duiding en visie over aandelen, rente, crypto, macro en meer.

Let op: Belangrijke cijfers die na 17.30 uur worden bekendgemaakt en die wij belangrijk vinden, worden meegenomen in de feed de dag erna. Alle gegevens zijn onder voorbehoud.

Hierbij zijn we aan het einde van deze dag. Een korte terugblik en focuspunten voor de volgende sessie:

  • De Europese beurzen hadden een verdeelde dag, deels doordat Wall Street geen vervolgaankopen zag na de rally van gisteren. Op de Duitse beurs steeg het aandeel van Zalando sterk nadat het plannen aankondigde tot 2028, maar wij zijn sceptisch over de uitvoering ervan. De markten in Europa blijven richtingloos. De rente steeg weer licht, de dollar bleef zijwaarts bewegen, de olieprijs was hoger, goudprijzen waren wat beter en de crypto-markt was verdeeld, hoewel Bitcoin standvastig bleef.
  • De markt lijkt nog steeds niet echt een duidelijke richting te kiezen. We willen echter ook opmerken dat dat misschien "puur gevoelsmatig" zo is, omdat de high flyers van de laatste tijd zoals Nvidia of bijvoorbeeld in Amsterdam een Besi het minder doen, want ondertussen blijven de markten redelijk goed liggen.
  • Morgen komen de producentenprijzen (PPI) uit in de VS die weer inzicht geven in de Amerikaanse inflatie.
  • Nadat 3M vandaag de winst per aandeel outlook voor het eerste kwartaal verhoogde zijn we op een trading up in het aandeel gedaan.
  • De cijfers van Volkswagen waren te weinig om onze neutrale visie nu al aan te passen.
  • De naderende ban of verkoop van TikTok in de VS zal ons inziens weinig effect hebben op Sofina.
  • Morgen kan een belangrijke dag worden voor Just Eat Takeaway, aangezien het mogelijk kan reageren op de cijfers van Deliveroo.
  • Rheinmetall zal binnen de defensiesector met cijfers komen, waar we positieve resultaten verwachten.
  • K+S zal in Duitsland met cijfers komen, vergelijkbaar met het Nederlandse OCI. We hebben echter geen posities meer in OCI, nadat we eerder winst hebben genomen.
  • Adobe zal morgen na sluitingstijd met cijfers komen. We zijn optimistisch over het aandeel, maar we hebben ook een flinke winststop, gezien de hoge waardering van het aandeel. We zijn enigszins weifelend of het aandeel zelfs niet te duur is.
  • De rentemarkten blijven zijwaarts bewegen, maar het interview met Villaroy in Le Figaro, waarin hij aangeeft dat de ECB-leden unaniem het er mee eens zijn om de rente in de lente te verlagen, wordt onderliggend gezien als een positief signaal voor aandelen en andere risk assets.
  • De cryptomarkt lijkt wat te stabiliseren, met beperkte zeer selectieve vraag naar altcoins vandaag. Bitcoin blijft goed presteren en dit wordt gezien als voorbereiding op een mogelijke nieuwe rally.
  • De crypto-token HAPI test een high. Hier ligt ook weerstand. Als het hier doorheen gaat kan dit wel eens leiden tot een hele forse rally. We zitten reeds op een up.
  • All in all zien we dat de markten nog steeds in een consolidatiefase zitten. Hoewel veel aandelen zijwaarts bewegen, blijft de algehele trend positief, mede ondersteund door de rente. Wel willen we ermee afsluiten dat we niet heel zeker zijn of de markt nu meteen gaat stijgen of eerst even moet afkoelen via een consolidatie of correctie met selectieve vraag. Dat doet echter niets af aan de lange trend.

Tot morgen!

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.