Navigation

Dagafsluiting SCE Trader donderdag 14 maart - geen momentum

Dagafsluiting SCE Trader donderdag 14 maart - geen momentum

Krijg toegang tot alle artikelen op de website van SCE Trader. Voor €3 kan je zonder verdere verplichtingen een proefperiode van 14 dagen afsluiten. Ga naar abonnement en meldt je aan. Je hebt dan toegang tot de real-time feed en alle artikelen met duiding en visie over aandelen, rente, crypto, macro en meer.

Let op: Belangrijke cijfers die na 17.30 uur worden bekendgemaakt en die wij belangrijk vinden, worden meegenomen in de feed de dag erna. Alle gegevens zijn onder voorbehoud.

Hierbij zijn we aan het einde van deze dag. Een korte terugblik en focuspunten voor de volgende sessie:

  • De Europese beurzen hebben zich wederom gekenmerkt door een lethargische dag. Voorbeurs was er nog enige hoop dat de koersen zouden gaan stijgen, maar al snel werd duidelijk dat we blij mochten zijn met een zijwaarts patroon. Parijs deed het dan wel iets beter dan gemiddeld door vraag naar luxe fondsen. In Duitsland kwam Rheinmetall met sterke resultaten naar buiten, wat een rally veroorzaakte. Basic-Fit is niet meer zo fit en liet een grote daling zien na de cijfers. Daarnaast kwamen de producentenprijzen uit in Amerika die iets hoger waren dan verwacht. Dit werd eerst weggewuifd, maar later had het toch wel degelijk invloed op de beurs in Amerika. Na een iets betere start kwamen er weer verkopers, met onder meer Nvidia zwak. De rente liep iets op, terwijl de dollar sterker werd. De olieprijs liet een duidelijke stijging zien vanwege een rapport van de IAE dat positief is voor olie. Tegelijkertijd moest goud juist flink inleveren en op de cryptomarkten was het daadwerkelijk een rustdag, waarbij de meeste koersen, met name altcoins, terugliepen in prijs.
  • De verwachting is dat de markten morgen zijwaarts blijven bewegen.
  • Uitspaken van ECB-leden wijzen op een toenemende kans op een renteverlaging in het voorjaar, maar dit heeft momenteel geen positieve invloed op de markten.
  • Er zijn geruchten dat de Bank of Japan (BOJ) in maart de rente zal verhogen, wat mogelijk leidt tot een daling van de dollar-yen vanwege het einde van de carry trade.
  • De berichtgeving rond NVIDIA vertoont enige turbulentie. We hebben hier vandaag ook over geschreven. Een insider analist spreekt over een beperkte vraag naar een bepaalde chip en Reuters meldt dat Intel, Qualcomm en Google een concurrerend platform gaan oprichten. Momenteel blijven we op een up zitten, maar na de enorme stijging zouden we niet verzwaren.
  • Wat betreft bedrijfsresultaten, Vonovia rapporteert morgen. Vonovia, een grote verhuurder van huizen vooral in Duitsland, heeft de laatste tijd steun gekregen door de hoop op een lagere rente. Toch willen we echt eerst de cijfers zien en vooral de toelichting horen van het bedrijf voordat we minder voorzichtig worden.
  • In de wereld van cryptocurrency consolideerde Bitcoin vandaag met een neerwaartse volatiliteit. Op zich bleef de ondertoon goed.
  • Altcoins presteerden minder dan gemiddeld. De altcoinmarkt vertoont een versnippering, waarbij sommige munten stijgen zonder duidelijke reden. Ook is er nog te veel hype rond het woord AI.
  • Resumerend, het marktbeeld toont overwegend een zijwaarts beeld en positief nieuws heeft slechts een kortstondige impact. Onzekerheid blijft heersen voorafgaand aan de Fed-vergadering over 6 dagen, terwijl de vraag naar lokale waarden momenteel zich nog niet echt doorzet. Onze strategie is om opwaarts te blijven kijken, maar we zijn voorzichtig met bepaalde technologie-gerelateerde waarden vanwege hun hoge waarderingen. Ook zouden we het wenselijk vinden als de markt wel "even" gaat afkoelen en zelfs iets zou dalen om zo weer op te laden.

Tot morgen!

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.