Navigation

Dagafsluiting SCE Trader

Let op: Belangrijke cijfers die na 18.00 uur worden bekendgemaakt en die wij belangrijk vinden, worden meegenomen in de feed de dag erna. Alle gegevens zijn onder voorbehoud.

Hierbij zijn we aan het einde van deze dag. Focuspunten voor de volgende sessie:

  • Maandag is Amerika gesloten vanwege Presidents Day, wat waarschijnlijk zal leiden tot een relatief rustige handel en lagere volumes tenzij er calamiteiten plaatsvinden.
  • Een duidelijke reactie op de hoge inflatiedata (PPI) van vandaag wordt pas verwacht wanneer Amerika open is.
  • Selectieve vraag blijft de markt ondersteunen.
  • Volgende week zal duidelijk moeten worden of het jojo-patroon bij macrodata in Amerika blijft aanhouden, wat de markt volatieler kan maken, zowel opwaarts als neerwaarts.
  • De kapitaalmarktrente is de laatste dagen weer gestegen, wat nog geen effect heeft gehad, maar wel nauwlettend in de gaten moet worden gehouden.
  • Verwacht wordt dat de "bets" voor het verlagen van de rente door de Federal Reserve komende week verder naar voren worden geschoven tot na juni of zelfs juli.
  • Hoewel er meer spanning op de markt zit, blijft de onderliggende trend opwaarts. Een aantal dagen met een echte correctie zou echter gezond zijn.
  • Bij crypto blijft de toon sterk, met een mogelijk vervolg van de melt-up in crypto en betere prestaties van verschillende altcoins.
  • Nasrallah van Hezbollah heeft gezegd de strijd met Israël te laten escaleren. Dit betekent dat spanningen mogelijk toenemen. Tot nu toe heeft de markt zich er niets van aangetrokken, maar het blijft een punt om te blijven volgen.
  • Over het algemeen is de trend opwaarts, maar de rente moet goed in de gaten worden gehouden. Meer bewegelijkheid, zowel neerwaarts als opwaarts, wordt gezien door de continue evaluatie van macrodata en de verwachtingen omtrent het uitstellen van renteverlagingen door de Federal Reserve als gevolg.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.