Navigation

Dagafsluiting SCE Trader dinsdag 16 juli - tam - morgen ASML

Dagafsluiting SCE Trader dinsdag 16 juli - tam - morgen ASML

Europa is uiteindelijk lager de dag uitgegaan. Het begon al met een afwachtende markt, die de hele dag door als een "natte krant" erbij lag. In Amerika werden vooral technologie aandelen na de opening verkocht en Europa volgde dat voorbeeld. De rente was weer lager.

In Parijs werden de aandelen opnieuw getroffen door zwakte, voornamelijk door een winstwaarschuwing van het Duitse Hugo Boss. De markt kijkt nu vooruit naar de cijfers van ASML morgen, die een groot deel van het beeld kunnen bepalen, zelfs internationaal.

De dollar deed bijna niks, terwijl goud bleef stijgen en record na record najaagt, en nu verder op recordjacht gaat. Olie noteerde wat lager en industriële en basismetalen bleven afwachtend, omdat men zich steeds meer zorgen maakt over China. Bitcoin en andere cryptocurrencies zagen juist winstnemingen.

  • In een nieuw rapport liet het IMF zich zorgelijker uit over de economische groei en minder zorgelijk over de inflatie. Eigenlijk is het een vrijbrief voor grote centrale banken om de rente te verlagen.
  • De detailhandelsverkopen in Amerika veroorzaakten geen verstoring en kunnen als neutraal worden beschouwd.
  • Volgende week gaan een aantal CEO's van grote Amerikaanse bedrijven, zoals Qualcomm en Nike, op bezoek in China. Ze gaan proberen om verdere sancties en handelsbarrières te verzachten.
  • Wat betreft deze handelsbarrières en de situatie met China, als Trump wint kunnen we verwachten dat de situatie verscherpt. Zijn vice president kandidaat, J.D. Vance, noemt China de grootste bedreiging. Hij heeft ook weinig interesse in Oekraïne, wat de Europeanen zorgen baart omdat dit kan betekenen dat Oekraïne waarschijnlijk minder steun van Amerika krijgt.
  • In Amerika publiceerden een aantal banken hun resultaten, zoals Bank of America en Morgan Stanley. Deze cijfers kunnen als gemengd worden omschreven, hoewel ze op zich helemaal niet slecht waren. We doen overigens niets met deze aandelen en zitten op een stijging in JP Morgan.
  • We gaan beginnen met onze eerste modelportefeuille. Deze is alleen toegankelijk voor onze abonnees.
  • United Health kwam met slechte resultaten, die vertekend waren door de cyberaanval die het heeft meegemaakt. Wij zitten al tijden op een stijging van United Health en ondanks dat het aandeel de laatste tijd wat minder goed presteert, blijven we toch optimistisch.
  • Hugo Boss kwam, met een omzetwaarschuwing en is een aandeel waar we niets mee doen. We hielden al rekening met slechtere resultaten in deze sector.
  • Morgen komen de cijfers van ASML uit en de hele wereld kijkt hier reikhalzend naar uit. We verwachten dat de cijfers echt heel goed moeten zijn om dit aandeel op de korte termijn verder te laten stijgen, maar voor de lange termijn verwachten we nog veel meer winst.

Schrijf je in voor een proefperiode op onze feed en blijf voor slechts €10 een maand op de hoogte van de trends op de financiële markten! Of kies voor een jaarabonnement met voordeel. Betaal met het gemak van iDEAL.

  • ArgenX heeft een doorbraak bereikt in China. ArgenX en haar partner Zai Lab hebben goedkeuring gekregen in China voor een nieuwe injecteerbare behandeling voor een spierziekte die veilig en effectief is gebleken in klinische tests. Vanaf 2017, vanaf 33 euro, zitten we op een stijging van het aandeel
  • De goudprijs blijft het uitstekend doen. Hoewel de kans op winstnemingen is toegenomen, verwachten we meer winst qua trend.
  • Olie haperde, wat we als tijdelijk zien. Wel moet worden gesteld dat de oliemarkten zich voorzichtig opstellen nu er steeds meer signalen komen dat de economie in China niet op gang komt. Dit kan ook effect hebben op basis- en industriële metalen.
  • De cryptomarkten kenmerken zich door een kleine stap terug. Larry Fink, de topman van BlackRock, heeft zich weer positief uitgelaten over Bitcoin, maar dit zegt natuurlijk weinig over de zeer korte termijn.

Resumerend blijven de markten in Europa achter bij Amerika. Of is het zo dat Amerika te ver vooruit is gelopen? In ieder geval gaan we morgen weer een spannende dag tegemoet met de cijfers van ASML. Tegelijkertijd zal de markt ook op de politiek in Amerika blijven letten, waarbij een regering-Trump aanzienlijke verschuivingen kan veroorzaken in de geopolitieke situatie, met name richting Oekraïne. Hoewel, je moet je afvragen of de markten op een gegeven moment niet te snel zijn gestegen, geldt zoals we vaak hebben gezegd, dat als geld blijft stromen deze assets stijgen zonder te letten op waarderingen. Maar nu eerst morgen de cijfers van ASML.

Tot morgen!

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.