Navigation

Dagafsluiting SCE Trader donderdag 17 april - doelloze dag - geen overtuiging

Dagafsluiting SCE Trader donderdag 17 april - doelloze dag - geen overtuiging

Schrijf je in voor een proefperiode en blijf voor slechts €3 op de hoogte van de trends op de financiële markten! Of kies voor een jaarabonnement met voordeel. Betaal met het gemak van iDEAL.

Naast de constante updates met duiding en commentaren over aandelen, crypto, macro en meer, kun je meerdere keren per dag het Beleggers Journaal beluisteren. Ook hebben we een agenda met analisten-bijeenkomsten en nog veel meer interessante informatie.


  • De Europese beurzen opende vandaag verdeeld, met voorbeurs de bekendmaking van de cijfers door Taiwan Semiconductor, die over het algemeen positief waren, hoewel er enkele zwakke punten waren, zoals in de Automotive-sector. Gedurende de dag was er weinig handelsactiviteit en bleef de markt stil. Toen Wall Street opende, was er geen duidelijke richting te zien. Daarna trok de Amerikaanse handel aan. Europa noteerde echter een verdeelde afsluiting van de dag. De obligatiemarkten stonden vandaag centraal, waarbij de rente na een kleine daling in de afgelopen 24 uur weer steeg. De dollar versterkte zich, terwijl de olieprijzen iets zwakker waren en de goudprijs hoger, zij het vanaf het hoogtepunt. Bitcoin vloog naar boven, maar het blijft onduidelijk of deze beweging zich nu al zal voortzetten. Over het algemeen was het een dag waarop beleggers ervoor kozen om het rustig aan te doen.
  • De totale markt wordt beïnvloed door verschillende tegenstrijdige factoren, zoals mogelijk blijvend hoge rente en tot nu toe een matige reactie op bedrijfsresultaten en de "nieuwe theorie" dat er wel een harde landing komt in de VS. In ieder geval worden wij er steeds meer van overtuigd dat er iets moet breken, zoals de aandelenmarkt of zelfs de economie, om de inflatie terug te brengen in de VS.
  • De spanningen in het Midden-Oosten zijn momenteel naar de achtergrond verschoven. Mogelijk komt pas na de Pesach een militaire actie tegen Iran, al wordt ook gesuggereerd dat het bij cyberaanvallen blijft.
  • De olieprijs staat onder druk, deels vanwege de theorie van een mogelijke harde landing en daardoor afnemende vraag naar olie.
  • De cijfers van Taiwan Semiconductor waren over het algemeen sterk, maar er zijn zwakke plekken, vooral in de Automotive sector.
  • De kapitaaluitgaven zijn niet verhoogd door TSMC, wat een lichte teleurstelling was voor ASML. We blijven op een stijging zitten, maar op korte termijn kan het aandeel gevoelig zijn voor winstnemingen.
  • Vandaag worden de cijfers van Netflix verwacht. We hebben eerder vandaag al een artikel hierover geschreven.
  • De dollar heeft het de afgelopen dagen wat rustiger aan gedaan maar er is nog geen duidelijke ommekeer in de sterke trend.
  • De goudprijs probeert nog steeds verder te stijgen, maar kan weerstand ondervinden zoals de afgelopen dagen. Toch voorzien we meer winsten.
  • Bij crypto nadert de halving die waarschijnlijk zaterdag plaatsvindt.
  • Resumerend, de markt kan een opleving laten zien, maar de kans is dat de bodem nog niet bereikt is. De onderliggende opwaartse trend lijkt echter nog steeds intact, maar we verwegen toch posities te verkleinen. We hebben dit nog niet gedaan, maar houden het in gedachten.

Tot morgen!

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.