Navigation

Dagafsluiting SCE Trader vrijdag 18 september - van Netflix tot ASML tot Basic-Fit

Dagafsluiting SCE Trader vrijdag 18 september - van Netflix tot ASML tot Basic-Fit

De Europese beurzen leken voor de opening nog wat verdeeld te starten. Dit gebeurde ook, maar met een positievere ondertoon, veroorzaakt door de nieuwe stimuleringsmaatregelen die in China zijn aangekondigd.

De markt hobbelde vervolgens op weg naar de opening van de Amerikaanse beurzen, waar we zagen dat de markt opnieuw probeerde te stijgen. Maar net als gisteren werd er na de officiële opening verkocht vanaf hogere niveaus.

Het gevolg was dat New York om half zes overwegend gemixt stond, waarbij de meeste Europese beurzen beperkt in de plus de dag afsloten.

Opvallend was dat de goudprijs blijft stijgen. Ook Bitcoin kende een redelijk goede dag. De dollar bewoog zijwaarts, en we zagen dat de kapitaalmarktrente iets daalde, na de sterke macro-economische data in de Verenigde Staten op donderdag.

  • Wat betreft economische gegevens hebben we aanstaande maandag de producentenprijzen in Duitsland en de leading indicators in de Verenigde Staten op de agenda staan.
  • Op het gebied van bedrijfsresultaten komen onder meer SAP, Vastned Retail Belgium en Econocom met hun cijfers.
  • De rente blijft nog steeds oplopen (hoewel vandaag gedaald), wat tot nu toe geen negatieve invloed op de handel heeft gehad. Zoals eerder vermeld, blijft de rente te lang boven de 4% in Amerika, zou dit mogelijk een negatief of althans remmend effect kunnen hebben op riks-assets.
  • De Chinese beurs deed het sterk, en ook China-gerelateerde aandelen in Europa volgden deze trend. De Chinezen hebben nieuwe maatregelen aangekondigd om de economie te stimuleren en om de aandelenmarkt steun te bieden.
  • De koers van ASML reageerde niet op een artikel van Reuters waarin stond dat Samsung bestellingen bij ASML heeft uitgesteld. Dit was waarschijnlijk al lang bekend en is meegenomen in de vooruitblik (outlook & earnings call) van ASML.
  • De verkoop van nieuwe iPhones van Apple blijkt beter te zijn dan verwacht in China, wat positief nieuws is voor het bedrijf.
  • De koers van Netflix reageerde positief op de gepresenteerde cijfers. Wij zitten reeds op een stijging van dit aandeel.
  • EssilorLuxottica, de brillenmaker, moest in eerste instantie wat inleveren op de resultaten. Onderliggend zijn deze echter goed, en we zagen vervolgens kopers terugkomen.
  • Basic-Fit profiteerde van de cijfers, maar onderliggend zijn deze helemaal niet zo sterk, waar wij vandaag ook aandacht aan hebben besteed.
  • CM.com heeft zijn outlook verhoogd. Dit is een aandeel dat wij op afstand volgen en waar wij momenteel niets mee zouden doen.
  • Novo Nordisk heeft opnieuw een mijlpaal bereikt. Het bedrijf maakte bekend dat er goedkeuring is verleend voor Alhemo, een medicijn voor de behandeling van hemofilie. Het Europees Geneesmiddelenbureau heeft een positieve aanbeveling hiervoor gedaan.
  • WDP kwam vanochtend voorbeurs met de cijfers, maar stelde enigszins teleur. Wij doen ook niets met het aandeel.
  • De goudprijs blijft stijgen, zowel als de rente daalt als wanneer deze stijgt. Dit wijst erop dat er nog steeds liquiditeiten naar goud stromen.
  • Bij grondstoffen blijft het kwakkelen bij de industriële metalen. Hoewel er wordt verondersteld dat er een tekort zal komen in koper, zien we op de korte termijn dat koper mogelijk met een klein overschot te maken heeft, wat de koers drukt.
  • Bitcoin laat zich weer van de beste kant zien, maar we bevinden ons nog steeds niet op een all-time high, en dat moeten we in gedachten houden, zeker nu Bitcoin de top van haar recente trading range heeft bereikt.

Samenvattend was het een week die als redelijk kan worden omschreven. Natuurlijk had ASML het moeilijk eerder in de week, maar dat kon de markt uiteindelijk relativeren. Wat de komende tijd zal brengen, moeten we nog zien, maar met het feit dat er zoveel liquiditeit naar de markten stroomt, is het niet uitgesloten dat we de opwaartse trend blijven voortzetten.

Meer op onze website.

Mooi weekend iedereen!

© 2024 SCEtrader.nl - Alle rechten voorbehouden.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.