Navigation

Dagafsluiting SCE Trader dinsdag 19 maart - AEX sterk door Unilever en meer

Dagafsluiting SCE Trader dinsdag 19 maart - AEX sterk door Unilever en meer

Schrijf je in voor een proefperiode en blijf voor slechts €3 op de hoogte van de trends op de financiële markten! Of kies voor een jaarabonnement met voordeel. Betaal met het gemak van iDEAL.

Naast de constante updates met duiding en commentaren over aandelen, crypto, macro en meer, kun je meerdere keren per dag het Beleggers Journaal beluisteren. Ook hebben we een agenda met analisten-bijeenkomsten en nog veel meer interessante informatie.


Let op: Belangrijke cijfers die na 17.30 uur worden bekendgemaakt en die wij belangrijk vinden, worden meegenomen in de feed de dag erna. Alle gegevens zijn onder voorbehoud.

Hierbij zijn we aan het einde van deze dag. Een korte terugblik en focuspunten voor de volgende sessie:

  • De Europese beurzen beleefden over het algemeen een zijwaartse handelsdag, maar tegen het einde van de sessie zagen we een kleine spurt naar boven. De AEX presteerde beter dan andere beurzen op het continent en werd ondersteund door de koersstijging van Unilever. Unilever overweegt haar ijsbedrijf af te stoten, wat de koers omhoog stuwde. Opnieuw viel de sterke koersstijging van Ebusco op, voor de tweede achtereenvolgende dag. In de Verenigde Staten opende de handel iets lager, maar herstelde zich gedurende de sessie, met speciale aandacht voor het aandeel Nvidia, dat licht lager noteert. Daarnaast kondigde Super Micro aan dat het 2 miljoen aandelen gaat uitgeven. Belangrijker nog, in een aparte SEC-filing werd de eerdere uitspraak van de CEO over een omzet van 25 miljard dollar herzien. Op de obligatiemarkten wachten we nu op het besluit van de Federal Reserve over de rente, waarbij de verwachting is dat deze ongewijzigd blijft. De Bank of Japan verhoogde vannacht de rente en verliet het negatieve rentebeleid, maar de verdere communicatie was enigszins dovish, waardoor de dollar tegen de yen steeg. Wat betreft de rente staat het rendement op tienjaars papier momenteel rond de 4,3% in de Verenigde Staten en rond de 2,44% in Duitsland. De euro tegen de dollar noteert momenteel stabiel zonder duidelijke richting. De olieprijs is weer gestegen, terwijl de goudprijs momenteel licht lager noteert en de cryptomarkten nog steeds onder druk liggen.
  • Hoewel we een vermoeden hebben over wat er gaande is bij Ebusco, is de bron van deze informatie te vaag, waardoor we dit niet op papier willen zetten. We hebben Ebusco wel benaderd voor commentaar, maar hebben nog geen reactie ontvangen, waardoor het nog steeds onduidelijk is wat er precies aan de hand is. We handhaven nog steeds een neutrale positie op het aandeel en wachten eerst af of de geruchten in het fluistercircuit, zoals fusies, overnames, extra kapitaalinjecties en een grote samenwerking, werkelijkheid worden.
  • De koers van Siemens is vandaag fors gedaald vanwege terughoudende uitspraken van de CFO tijdens de Bank of America Conference. We hopen een beetje op een verdere koersdaling om zo tegen een gunstigere prijs te kunnen verzwaren. We blijven positief over Siemens op de lange termijn vanwege haar sterke positie in diverse sectoren.
  • Het besluit van Unilever om haar ijsdivisie af te stoten is voor ons geen reden om onze neutrale positie in het aandeel te wijzigen.
  • De chipaandelen hebben de afgelopen dagen een daling doorgemaakt, waarbij de Philadelphia Semiconductor Index ongeveer 7% van zijn waarde heeft verloren. We verwachten mogelijk nog een verdere correctie.
  • De Federal Reserve zal morgen haar rentebesluit bekendmaken, waarbij de persconferentie van voorzitter Powell belangrijk zal zijn.
  • Op de rentemarkten in de Verenigde Staten zien we een stijging van de rente op tienjaars papier naar een recente piek. We wachten af of dit de top zal zijn of dat de rente verder zal stijgen, wat dan mogelijk druk kan uitoefenen op de aandelenmarkten.
  • Europa vertoont enige terughoudendheid in vergelijking met de Verenigde Staten, maar is relatief goedkoper geworden. Zodra het beeld duidelijker wordt, zien we blijvende kansen in Europese aandelen
  • We hebben een beetje het idee dat Europa wacht op een correctie van Amerika, maar dat Amerika niet niet echt corrigeert.
  • Het aandeel MicroStrategy daalde fors, wat te maken had met ontwikkelingen op de cryptomarkten. Wij zijn met een grote winst uitgestapt en wachten nu eerst af.
  • De cryptomarkten zijn aanzienlijk gedaald, en hoewel we op de lange termijn positief zijn over Bitcoin, zijn we momenteel voorzichtig vanwege de hype rond memecoins.
  • Samenvattend bleven de Europese markten vandaag relatief stabiel tot hoger, terwijl Amerika verdeeld heeft gereageerd op de AI-conferentie van NVIDIA. We blijven opwaartse trends zien, maar blijven op korte termijn terughoudend en zoeken naar nieuwe kansen in de markt met de kans op een dip of zijwaarts patroon. Als de Fed morgen dovish klinkt, rekenen we er trouwens op dat "alles wat negatief is wordt vergeven en vergeten" en dat er weer gejaagd wordt op nieuwe records.

Tot morgen!

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.