Navigation

Dagafsluiting SCE Trader vrijdag 19 april - enerverende dag en week

Dagafsluiting SCE Trader vrijdag 19 april - enerverende dag en week

Schrijf je in voor een proefperiode en blijf voor slechts €3 op de hoogte van de trends op de financiële markten! Of kies voor een jaarabonnement met voordeel. Betaal met het gemak van iDEAL.

Naast de constante updates met duiding en commentaren over aandelen, crypto, macro en meer, kun je meerdere keren per dag het Beleggers Journaal beluisteren. Ook hebben we een agenda met analisten-bijeenkomsten en nog veel meer interessante informatie.


  • Voor de opening van de handel in Europa was er onrust in Azië over een militaire actie van Israël tegen Iran. Aziatische beurzen daalden, terwijl Amerikaanse futures sterk lager stonden. Echter, voor de opening van de Europese beurzen bleek het incident vooralsnog beperkt en leek een grote escalatie niet waarschijnlijk. Dit zorgde voor herstel op de Amerikaanse futuresmarkten en Europa startte beheerst lager bij een niet overtuigend beeld. De aandacht bleef ook gericht op de rente, die aanvankelijk daalde maar later niet verder zakte, waardoor de rente een belangrijk aandachtspunt bleef. In Europa was er sprake van een iets zwakkere dollar, terwijl de olieprijs nauwelijks reageerde op de ontwikkelingen in het Midden-Oosten en de goudprijs een gematigde beweging liet zien na een eerdere rally. Met de halvering van Bitcoin dit weekend toonde de cryptomarkt aanvankelijk een daling, niet langer gezien als veilige haven bij geopolitieke spanningen. Daarna trad herstel op. Wall Street is verdeeld, terwijl Europa de dag afsluit met gemengde resultaten.
  • Nadat in Azië een militaire actie van Israël tegen Iran enige paniek veroorzaakte voor de opening van Europa, kalmeerde dit gedurende de dag. Onzekerheid blijft over verdere ontwikkelingen, waardoor het weekend cruciaal kan zijn, maar vooralsnog lijkt het er niet op dat dit escaleert.
  • Inflatie blijft een zorg vanwege prijsverhogingen zoals ook te zien bij bedrijven als Netflix, Procter & Gamble, Amazon en bijvoorbeeld Microsoft, wat mogelijk leidt tot hogere inflatie dan verwacht.
  • Rentemarkten fungeerden vandaag als toevluchtsoord, hoewel de inflatie nog steeds een punt van zorg is. Winsten op obligaties zijn vooralsnog fragiel.
  • Komende week komen meer bedrijven met hun cijfers. We anticiperen op een voortzetting van de trend van winstnemingen.
  • Opmerkelijk was het gebrek aan reactie van Europese defensie-aandelen op de ontwikkelingen in het Midden-Oosten. We handhaven onze up-posities in afwachting van verdere groei, maar overwegen nog steeds om een deel van de winst te nemen. Veranderen we iets, komen we daar op terug.
  • Netflix zag een daling in het aandeel na de bekendmaking van de resultaten, maar we blijven optimistisch vanwege gunstige langetermijnvooruitzichten.
  • SAP zal maandag haar cijfers vrijgeven, maar we vinden het aandeel momenteel te duur en wachten op een mogelijke correctie alvorens te kopen.
  • Het aandeel Solvay op de Belgische beurs maakte vandaag een duikeling om daarna te herstellen. Recentelijk heeft David Einhorn een belang genomen, wat een activistische belegger is. De "rare" beweging van vandaag hoeft dan ook niet veel te zeggen en wij blijven nog steeds op een stijging zitten.
  • Ebusco meldde vandaag een vervolgorder uit Frankrijk. Hoewel dit goed nieuws is, is het niet genoeg om positief naar het aandeel te kijken.
  • De Bitcoin-halving dit weekend zorgt voor verdeelde meningen over de richting. We blijven positief qua trend van de munt, maar sluiten een verdere correctie op de korte termijn niet uit.
  • Resumerend, het was een enerverende dag, het was een enerverende week, met als slotstuk vrijdag de paniek in Azië, die uiteindelijk weinig tot geen effect had in Europa en Amerika. Het was ook een week waarin het duidelijk is geworden dat er vooral winstnemingen plaatsvinden nadat bedrijven resultaten presenteren. En een week waarin we nog geen uitzicht hebben op een lagere rente. En dit weekend gaan we natuurlijk naar de Bitcoin halving. Als we de boel bekijken is het misschien nog steeds beter om voorzichtig te zijn voordat we weer het groene licht krijgen op naar boven te gaan.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.