Navigation

Dagafsluiting SCE Trader woensdag 20 maart - stationair aanloop Fed - Bitcoin hoger

Dagafsluiting SCE Trader woensdag 20 maart - stationair aanloop Fed - Bitcoin hoger

Schrijf je in voor een proefperiode en blijf voor slechts €3 op de hoogte van de trends op de financiële markten! Of kies voor een jaarabonnement met voordeel. Betaal met het gemak van iDEAL.

Naast de constante updates met duiding en commentaren over aandelen, crypto, macro en meer, kun je meerdere keren per dag het Beleggers Journaal beluisteren. Ook hebben we een agenda met analisten-bijeenkomsten en nog veel meer interessante informatie.


Let op: Belangrijke cijfers die na 17.30 uur worden bekendgemaakt en die wij belangrijk vinden, worden meegenomen in de feed de dag erna. Alle gegevens zijn onder voorbehoud.

Hierbij zijn we aan het einde van deze dag. Een korte terugblik en focuspunten voor de volgende sessie:

  • Op de Europese beurzen was het vandaag een tamme dag in afwachting van de rentebeslissing van de Federal Reserve later vanavond. Ondanks een speech van Lagarde, waarin tussen de regels door mogelijk een naderende renteverlaging werd gesuggereerd, had dit geen merkbaar effect. Wall Street vertoonde een vergelijkbaar beeld, met zijwaartse bewegingen, en de koers van Boeing die verder wegzakte door negatieve ontwikkelingen. In Europa waren de luxe-aandelen zwak vanwege een winstwaarschuwing van Kering. Op de obligatiemarkten was geen duidelijk patroon zichtbaar en kleine bewegingen. De dollar bewoog zijwaarts, maar de dollar tegen yen steeg verder. De olieprijs daalde, terwijl de goudprijs stabiel bleef en de cryptomarkt na een aantal dagen van zwakte hoger is.
  • De markt zal reageren op de FOMC-meeting in Amerika van vandaag. De verwachting is dat de rente onveranderd blijft en de toon van Powell iets meer terughoudend zal zijn dan bij de vorige vergadering. Morgen, ruim voordat Europa opent, komen we op SCE Trader met onze visie.
  • Ook verschillende andere centrale banken vergaderen donderdag over de rente, wat mogelijk invloed kan hebben op de markt. De focus ligt vooral op de vergadering van de Bank of England, waar geen wijzigingen worden verwacht, hoewel je bij de Britten nooit iets kan uitsluiten.
  • De speech die Lagarde vandaag hield wijst inderdaad op een naderende renteverlaging. Europese aandelen doen er echter heel weinig mee.
  • In veel opkomende markten wordt de dollar sterker tegen de lokale valuta, wat wordt beschouwd als een zorgpunt. Dit kan leiden tot overmatige inflatie in deze landen.
  • Kering liet een forse daling zien door een omzetwaarschuwing. Dit komt vooral door Gucci. LVMH daalde ook, maar we blijven positief over dit aandeel, gezien de buitengewone status en we verwachten in de toekomst verdere koersstijgingen.
  • We sluiten niet uit dat David Einhorn zich flink gaat bemoeien met Solvay, nu hij zijn belang heeft verhoogd tot boven de 5%. Wij hebben het idee dat hij zich actief zal opstellen en dat dit ten goede kan komen aan de aandeelhouders.
  • Intel heeft bijna 20 miljard dollar aan directe en indirecte subsidies ontvangen van de Amerikaanse overheid. Dit is goed nieuws, maar de koers vertoont nog weinig reactie. Als Intel nog iets verder corrigeert, overwegen we onze positie te versterken.
  • De koers van Ebusco daalde vandaag flink na een aantal dagen van sterke stijging, zonder dat het bedrijf een officiële verklaring heeft gegeven voor deze bewegingen.
  • De resultaten van BMW worden morgen vrijgegeven. Wij zitten op een up.
  • Ook Nike zal na met cijfers komen. We vermijden deze sector, inclusief de aandelen Adidas en Puma.
  • Swatch Group presenteert resultaten, wat mogelijk een indicatie geeft van het midden-luxe-segment.
  • Morgen staat Reddit op het punt om zijn eerste beursnotering te krijgen. Deze langverwachte beursintroductie wordt echter zwaar overhyped, gezien het feit dat het bedrijf nog nooit winst heeft gemaakt. Reddit probeert de enorme waarde van zijn databanken te benadrukken, waarbij wordt gesuggereerd dat deze door kunstmatige intelligentie kunnen worden ontsloten, wat Reddit een aanzienlijke waarde zou geven.
  • In de Europese sessie en de vroege Amerikaanse sessie heeft Bitcoin herstel getoond. Dit is misschien het einde van de dip. Echter, twijfels blijven bestaan voor de zeer korte termijn.
  • Zorgen blijven bestaan over de grote speculatie in memecoins, die uiteindelijk waardeloos zijn en de activiteit op blockchains vertekenen, zoals Solana en Avalanche.
  • Resumerend, de handel bleef vandaag zijwaarts bewegen in afwachting van de rentebeslissing van de Federal Reserve in de Verenigde Staten. Hoewel cryptovaluta's een mooi herstel lieten zien, blijft de vraag of dit de bodem is of slechts een tijdelijk rally voor de komende dagen. Hoewel Amerikaanse aandelen over het algemeen beter presteren dan Europa, blijft er enige terughoudendheid op de korte termijn. De algehele trend blijft bullish, tenzij er een escalatie is in geopolitieke spanningen, en op de korte termijn is een verdere consolidatie niet uitgesloten voordat de onderliggende trend wordt opgepakt. Als Powell vandaag echter dovish klinkt, is de kans groot dat we een sterke rally zien in de komende dagen.

Tot morgen!

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.