Navigation

Dagafsluiting SCE Trader donderdag 21 maart - aandelen sterk

Dagafsluiting SCE Trader donderdag 21 maart - aandelen sterk

Schrijf je in voor een proefperiode en blijf voor slechts €3 op de hoogte van de trends op de financiële markten! Of kies voor een jaarabonnement met voordeel. Betaal met het gemak van iDEAL.

Naast de constante updates met duiding en commentaren over aandelen, crypto, macro en meer, kun je meerdere keren per dag het Beleggers Journaal beluisteren. Ook hebben we een agenda met analisten-bijeenkomsten en nog veel meer interessante informatie.


Let op: Belangrijke cijfers die na 17.30 uur worden bekendgemaakt en die wij belangrijk vinden, worden meegenomen in de feed de dag erna. Alle gegevens zijn onder voorbehoud.

Hierbij zijn we aan het einde van deze dag. Een korte terugblik en focuspunten voor de volgende sessie:

Vandaag hebben de Europese beurzen een uitstekende dag beleefd. Nadat Micron Technology positieve cijfers bekendmaakte en de chipsector een boost gaf, lag de focus natuurlijk vooral op de Federal Reserve en de toelichting van Powell die tot een rally leidde. Hoewel zowel bullish als bearish signalen aanwezig waren, had de markt vooral oog voor de positieve signalen. Dit resulteerde in een sterke stijging van de handel. De chipaandelen profiteerden van de sterke cijfers van Micron Technology, terwijl Argenx in België een aanzienlijke stijging liet zien omdat het waarschijnlijk een concurrent minder heeft. Ook Wall Street presteert goed, hoewel de winsten binnen acceptabele grenzen blijven. Apple daalde vanwege een antitrustonderzoek door de Amerikanen. Op de obligatiemarkten bleef de handel zijwaarts bewegen en versterkte de dollar, terwijl het Britse pond zwak was na een ongewijzigde rente door de BoE. Olie daalde en goud kon tijdens de Amerikaanse sessie de grens van $2200 niet vasthouden, hoewel de algemene trend opwaarts lijkt te zijn. Bovendien was er een terugval te zien op de crypto-markten, die nog steeds in een consolidatiepatroon zitten.

  • Europa, dat recentelijk min of meer afwachtte tot Amerika een correctie zou laten zien, lijkt deze zorg nu te hebben losgelaten. Hierdoor kan het zijn dat Europa ook verder stijgt.
  • We houden er rekening mee dat het mogelijk is dat de markten eerst een rally doormaken en pas daarna weer naar de waarderingen gaan kijken, aangezien een constante stijging onwaarschijnlijk is.
  • Morgen komen de cijfers van Nike uit, maar we hebben geen interesse en zien geen reden om iets met het aandeel te doen. Hetzelfde geldt voor de aandelen van Adidas en Puma, we vermijden ze.
  • Ook bij de cijfers van FedEx blijven we aan de zijlijn. We zijn eerder in de winst uitgestapt.
  • Vandaag vonden er verschillende rentevergaderingen plaats in Europa, waarbij opviel dat de Zwitsers de rente hebben verlaagd, wat hen als een buitenbeentje kenmerkt.
  • De economische gegevens die vandaag zijn gepresenteerd in de eurozone waren iets beter dan verwacht, maar wijzen nog steeds op een afname van inflatie en laten ruimte voor de ECB om de rente te verlagen.
  • De Amerikaanse Federal Reserve heeft gisteren na een ongewijzigde rente en toelichting een aanzienlijke rally veroorzaakt, waarmee het Goldilocks-scenario, waar we vaker over spreken, intact blijft. Dit kan nog altijd verstoord worden door geopolitieke ontwikkelingen of door een "black swan" gebeurtenis.
  • Op korte termijn zijn de markten minder gevoelig voor winstnemingen, gezien het optimisme over de mildere houding van de Federal Reserve ten opzichte van inflatie. Het kan even duren voordat beleggers weer stoppen met hun kooplust.
  • De chipaandelen zijn vandaag fors gestegen, met name ASML wordt gezien als veelbelovend.
  • Besi is vandaag sterk gestegen, maar de onzekerheden over vertragingen voor orders voor hybride binding blijven hangen.
  • Argenix heeft aanzienlijke winst geboekt, maar we gaan niet zwaarder in het aandeel. Als de koers verder stijgt, nemen we een klein beetje winst en laten de rest als een free ride liggen.
  • De markten lijken niet te reageren op de toegenomen spanningen tussen Amerika en Rusland, waarbij de Amerikanen het plan steunen om $50 miljard aan bevroren activa van de Russen naar Oekraïne over te hevelen.
  • Wat betreft de rentemarkten zien we een minder enthousiaste reactie op de ontwikkelingen rond de Federal Reserve dan bij aandelen.
  • Crypto blijft volatiel en de zeer kort trend is onduidelijk.
  • Resumerend lijkt er weinig te zijn dat de markten op dit moment kan tegenhouden om verder omhoog te gaan. De onderliggende trend is opwaarts. Tegelijkertijd valt het op dat de geopolitieke spanningen worden genegeerd, terwijl deze nog steeds een onzekere factor kunnen zijn in de handel. Wat betreft crypto is het afwachten tot de volatiliteit afneemt en er mogelijk een consolidatie of zelfs neerwaartse volatiliteit zal optreden om de bodems te testen voordat de markt weer omhoog gaat. Dit betekent dat risicovolle activa nog steeds populair zijn en het thema risk on nog steeds geldt op de financiële markten.

Tot morgen!

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.