Navigation

Dagafsluiting SCE Trader maandag 21 oktober - een zwakke dag - JDEP en meer

Dagafsluiting SCE Trader maandag 21 oktober - een zwakke dag - JDEP en meer

De markten kenden vandaag een verdeelde start, waarbij Parijs in het begin achterbleef vanwege downgrades voor de luxesector. De markten hadden moeite om een duidelijke richting te kiezen, hielden de situatie in het Midden-Oosten in de gaten en keken afwachtend naar New York voor richting. Toen de Amerikaanse futures verslechterden ging Europa mee.

In New York openden de koersen verdeeld en deden een poging om te klimmen: tevergeefs. Voor halfzes gooiden de Amerikanen de handdoek in de ring, waardoor de Europese beurzen de dag lager afsloten.

De dollar werd iets sterker, terwijl goud vrijwel alle winsten uit handen gaf. De olieprijs ging omhoog. De rentemarkten lieten een onduidelijk beeld zien, waarbij de yields opliepen. In de cryptomarkt kende Bitcoin winstnemingen, maar de algemene toon bij deze crypto bleef vriendelijk.

  • In het economische nieuws worden morgen de prijzen van bestaande koopwoningen in Nederland bekendgemaakt. Daarnaast publiceert het IMF de World Economic Outlook.
  • Op het gebied van bedrijfsresultaten presenteert onder andere Randstad zijn cijfers. Internationaal staan er ook verschillende bedrijven op de agenda: General Motors, 3M, Kimberly-Clark, Philip Morris, Lockheed Martin, L'Oréal en Deutsche Börse komen met hun resultaten. Nabeurs New York komt Texas Instruments af met haar cijfers. Van deze aandelen zitten we in 3M en Lockheed Martin op een stijging zitten, en we verkiezen Deutsche Börse boven Euronext
  • Polymarket, waar vermoedens zijn dat de gok-uitslagen van de verkiezingen worden gemanipuleerd, is aandacht aan besteed op de website.
  • Tot nu toe hebben de S&P 500 bedrijven een gemengde start van het resultatenseizoen voor het derde kwartaal gezien. Hier hebben we een artikel over geschreven.
  • ASML maakte bekend dat er buiten China sterke groei is in de verkoop van nieuwe EUV-machines. Dit wordt gezien als een positief signaal en kan erop duiden dat ASML nu eerst de rotzooi buiten zet, om daarna weer opwaarts te gaan verassen.
  • Prosus-CEO Fabricio Bloisi verwacht dat de beurswaarde van het bedrijf kan verdubbelen van de huidige 100 miljard dollar door te investeren in snelgroeiende en winstgevende bedrijven. Wij zitten op een stijging van het aandeel en vinden dat het bedrijf minder afhankelijk moet worden van China, waar het al aan werkt. De markt onderschat waarschijnlijk het belang van Tencent. Ondanks enige scepsis houden we vast aan het aandeel, hoewel we eerder een gedeelte van onze winst hebben veiliggesteld om een free ride te hebben.
  • Ook hebben we aandacht besteed aan Besi, waarbij we vermoeden dat er misschien een bodem kan worden gevormd. Toch wachten we nog op de cijfers voordat we overwegen in te stappen die trouwens wel eens kunnen tegenvallen.
  • Ebusco verkeert verder in moeilijkheden, nu er meer bestellingen zijn geannuleerd, en er beslag is gelegd op de rekeningen van het bedrijf.
  • We hebben vandaag een video van Hubert Meijles, de optiespecialist, gedeeld en enkele nieuwe quotes van Mathijs Kriek, een cryptospecialist.
  • JDE Peet's was één van de grootste stijgers vandaag, nadat JAB haar belang in het bedrijf vergrootte. JAB kocht 86 miljoen aandelen van Mondelēz voor €25,10 per aandeel, wat mogelijk betekent dat de koers van JDE Peet's naar dit niveau kan stijgen. Voor de lange termijn ondernemen we geen actie met dit aandeel, maar gokken dus wel op de korte termijn op een stijging.
  • Cabka kwam met resultaten, maar dit aandeel volgen we op afstand. We doen er niks mee.
  • Bij de commodities zagen we vandaag een stijging van de olieprijs. Speculaties over mogelijke acties van Israël tegen Iran spelen hierbij een rol.
  • De goudprijs blijft het goed doen, met beleggers die blijven kopen. Dit kan deels worden gerelateerd aan verwachtingen over China die doorgaat met stimuleren. De kans bestaat dat goud nieuwe recordhoogtes gaat bereiken, ondanks winstnemingen op de toppen in de VS.
  • De crypto-markt blijft qua korte trend positief presteren (vandaag lager), maar het is nog onduidelijk of crypto nieuwe records wil bereiken of dat er toch weer weerstand zal opduiken. De algemene stemming lijkt echter te verbeteren.

Samenvattend kunnen we stellen dat de markten nog steeds afwachtend zijn. De toon blijft positief, en de Europese beurzen lijken te wachten op een definitieve opwaartse beweging van Wall Street om momentum te krijgen. En daar loopt de boel steeds tegen een muur aan.

Meer op onze website.

Tot morgen!

© 2024 SCEtrader.nl - Alle rechten voorbehouden.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.