Navigation

Dagafsluiting SCE Trader donderdag 22 februari 2024

Dagafsluiting SCE Trader donderdag 22 februari 2024

Let op: Belangrijke cijfers die na 18.00 uur worden bekendgemaakt en die wij belangrijk vinden, worden meegenomen in de feed de dag erna. Alle gegevens zijn onder voorbehoud.

Hierbij zijn we aan het einde van deze dag. Focuspunten voor de volgende sessie:

  • De komende dagen zal moeten blijken of Besi de rally doorzet of dat er toch winstnemingen komen. Wij zitten op een up, vanaf een veel lager niveau, maar gaan niet bijkopen.
  • ASML kan wel eens de grote winnaar gaat worden van de nieuwe chip-cyclus richting AI.
  • NVDIA lijkt de weg naar boven nog steeds te hebben gevonden. Ook dit aandeel zou op een gegeven moment winstnemingen kunnen zien, maar daar lijkt het nu nog niet naar gezien wederom beter dan verwachtte cijfers.
  • We zijn benieuwd of Kinepolis meer tractie krijgt na de sterke cijfers die vandaag werden gepresenteerd.
  • Morgen, vrijdag, komt het Duitse Hensoldt met resultaten. Dit bedrijf is actief in de defensiehoek. We rekenen erop dat deze resultaten de opwaartse trend van het aandeel bevestigen.
  • De overall markten worden aan de ene kant te duur genoemd, wat misschien ook wel gedeeltelijk zo is. Echter, zolang geldstromen richting technologie blijft doorgaan en beleggers geen reden hebben om echt te verkopen, stijgen de beurzen verder.
  • De rente blijft een factor om in de gaten te houden. We zien dat de kapitaalmarktrente steeds een stapje hoger gaat. Op donderdag heeft de ECB weer duidelijk gemaakt geen haast te hebben met een renteverlaging. Toch denken wij dat als de Duitse economie verder verslechterd, de ECB op een gegeven moment toch overstag zal gaan om de rente te verlagen. Dit lijkt dan rond het tweede kwartaal pas te gaan gebeuren.
  • De verwachtingen met betrekking tot de rente van de Fed gaan ondertussen richting realistische niveaus te gaan.
  • Bij crypto zien we wederom druk. De vraag is nu hoelang deze blijft aanhouden. We zien dit overigens niet als een nieuwe bear trend, maar als een gezonde fase van enige winstnemingen. De verwachting is dat daarna de handel weer naar boven gaat. Een echte melt-up moet overigens nog plaatsvinden in crypto.
  • All in all wordt de markt gedragen door chip-gerelateerde bedrijven, tech-aandelen en bedrijven die gerelateerd zijn aan artificiële intelligentie.
  • Het negatieve nieuws wordt nog steeds genegeerd. Blijkbaar is de markt nog steeds bezig om vooral naar positief nieuws te kijken en negatief nieuws te weg te wuiven. Dit draait op een gegeven moment om, maar nu blijkbaar nog niet.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.