Navigation

Dagafsluiting SCE Trader maandag 22 april - hoger - beeld blijft onzeker

Dagafsluiting SCE Trader maandag 22 april - hoger - beeld blijft onzeker

Schrijf je in voor een proefperiode en blijf voor slechts €3 op de hoogte van de trends op de financiële markten! Of kies voor een jaarabonnement met voordeel. Betaal met het gemak van iDEAL.

Naast de constante updates met duiding en commentaren over aandelen, crypto, macro en meer, kun je meerdere keren per dag het Beleggers Journaal beluisteren. Ook hebben we een agenda met analisten-bijeenkomsten en nog veel meer interessante informatie.


De Europese beurzen openden vandaag met een herstel, na een lagere afsluiting op Wall Street voor tech op vrijdag en een onduidelijk beeld in Azië. Tijdens de sessie werden de winsten redelijk vastgehouden, maar er was geen duidelijke overtuiging te zien.

Wall Street opende vervolgens in de middag hoger, maar ook daar was de markt niet echt vast te noemen. Uiteindelijk sloten de Europese beurzen in het groen. De dollar werd sterker en de rente steeg opnieuw.

Olie daalde fors op de grondstoffenmarkten, terwijl ook goud en zilver flinke verliezen moesten incasseren. De cryptomarkten vertoonden wat winst bij een relatief rustige handel.

  • We hebben vandaag onze positie in techaandelen verkleind. Daarmee ervaren we meer rust en kunnen geduldig afwachten of er toch een verdere correctie gaat plaatsvinden.
  • De markten lijken een soort 'artificiële unwind', ofwel AI-unwind, te ondergaan, waarbij winstnemingen plaatsvinden in AI-gerelateerde aandelen.
  • Deze week komen veel bedrijven met cijfers. Vanavond komt SAP en daarna volgen verschillende grote bedrijven binnen en buiten de techsector. Dit kan de markt weer beïnvloeden. Wat betreft SAP, we vinden het aandeel momenteel te duur.
  • Prosus steeg flink na de aankondiging van de vroegere release van Dungeon & Fighter Mobile van Tencent. Dit nieuws is goed, maar betekent niet dat Prosus nieuwe runners heeft of minder afhankelijk wordt van China. We overwegen positie te verkleinen vanwege meer behoefte aan diversificatie en een duidelijkere strategie die tot nu toe uitblijft
  • De koers van Tesla daalde vandaag opnieuw. We hebben momenteel geen positie in Tesla en sluiten een verdere daling niet uit. Later deze week rapporteert Tesla zijn cijfers, die mogelijk slecht zijn. Tesla fungeert als een graadmeter voor de hele elektrische auto-industrie op dit moment.
  • De koersen van chip-gerelateerde bedrijven in Europa bleven redelijk stabiel, maar het is nog onzeker of de bodem al is bereikt.
  • ASMI rapporteert dinsdag nabeurs zijn resultaten en hoewel een positieve outlook wordt verwacht, achten we de kans op een verdere dip mogelijk.
  • Vopak bleef weer goed liggen. Beleggers beginnen waarschijnlijk in te zien dat het bedrijf duidelijk gaat profiteren van de groene energietransitie. We zitten al wat langer op een stijging.
  • Aedifica was hoger door een broker view van Kepler Cheuvreux. Ook wij overwegen te kopen, maar willen eerst een betere prijs gedreven actie van het aandeel zien.
  • Barco komt morgen met een trading update. We doen vooralsnog niets met het aandeel, maar zijn wel benieuwd hoe het bedrijf de toekomst gaat weergeven.
  • De olieprijs daalde fors vandaag en we hebben nog nauwelijks winst over op onze ups. Het kan zijn dat olie zijn piek heeft bereikt, maar aan de andere kant probeert OPEC+ de prijs op te drijven. Wat betreft de Amerikaanse sancties tegen Iran, die beschouwen we als een "gebaar" en zijn waarschijnlijk niet effectief.
  • Goud en zilver hadden een slechte dag en als het koopgedrag in Azië niet aanhoudt, kunnen deze metalen een rustperiode ingaan of zelfs verder dalen. We zitten nu nog steeds op een stijging van goud.
  • De crypto-markt vertoonde winst, maar de handel was rustig. We sluiten nog steeds niet uit dat er een verdere correctie komt.
  • Samengevat, de markten zijn iets gestegen, maar er is geen duidelijke overtuiging. Het lijkt erop dat de markten klaar zijn voor meer winstnemingen bij stijgingen. Er is ook een trend waarbij winstnemingen plaatsvinden bij goede bedrijfsresultaten. De rente wordt nauwlettend in de gaten gehouden en dit kan betekenen dat de correctieve fase nog niet voorbij is.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.