Navigation

Dagafsluiting SCE Trader maandag 22 juli - dag van winsten

Dagafsluiting SCE Trader maandag 22 juli - dag van winsten

De handel startte positief en in de loop van de dag zagen we dat de winsten verder werden uitgebreid, vooral toen in Amerika de stemming rond technologie goed was met een hyperig idee. Bij het sluiten van de Europese beurzen ging tech in Amerika dan ook haperen vanaf hogere niveaus.

De handel zag een zijwaarts bewegende dollar en goud dat weer hoger stond en daarna winstnemingen kende, olie dat verdeeld was en zware metalen nog steeds in de wachtkamer. Opvallend was dat de cryptomarkten niet reageerden op het feit dat we aan de vooravond staan van de introductie van de handel in spot Ethereum ETF's, zowel Ethereum als Bitcoin gingen lager.

  • Er was een herstel van technologie. Of dit meteen het begin is van een nieuwe opleving, moet nog blijken. De onderliggende trend blijft duidelijk positief, maar misschien moeten we in de aanloop naar de bedrijfsresultaten ook niet te veel haast hebben.
  • Op de rentemarkten was een verdeeld beeld zichtbaar, maar de rente is onlangs flink gedaald, wat betekent dat de rente nog steeds steun biedt.
  • De komende dagen zullen zowel economische gegevens als bedrijfsresultaten veel aandacht trekken. We verwachten vertrouwensindicatoren voor de Eurozone en cijfers over bestaande woningverkopen in de VS. In Europa presenteren bedrijven ondermeer Akzo, Randstad, Acomo, CM.com, Wereldhave en ASMI hun kwartaalresultaten morgen. In de VS zullen grote bedrijven zoals Coca-Cola, Comcast, General Motors, Kimberly Clark, Lockheed Martin, Newport, UPS, Tesla, Alphabet, Texas Instruments en VISA hun kwartaalresultaten bekendmaken.
  • Er zijn speculaties rond CrowdStrike na de grote storing op vrijdag: sommige partijen geloven in opzet, maar dit is niet bewezen.
  • Bij de autobedrijven was Renault de volgende die aankondigde een langere overgangsperiode naar elektrische voertuigen te maken, dit na Mercedes. Dit kan gunstig zijn voor bedrijven zoals Shell.
  • Op donderdag houdt Flow Traders een analistenbijeenkomst. Gezien de ontwikkelingen op de financiële markten zouden we niets doen met het aandeel van Flow Traders.
  • Bij de zware metalen is zichtbaar dat ondanks dat China vandaag de rente verlaagde, het vertrouwen in de economische groei nog steeds niet terug is, wat momenteel de stijging van de prijzen vertraagt.
  • Goud lijkt nu op elke dip gekocht te worden en zit nog steeds in een opwaartse trend. Dat in China de vraag naar goud is gedaald zegt weinig over de ontwikkeling van papieren goud op de futuresmarkten.
  • De olieprijs reageert niet significant op de opgelopen spanningen tussen Israël en de Houthi's in Jemen, wat indirect natuurlijk ook weer een conflict met Iran is. De verwachting is dat de olieprijs nog steeds zal stijgen.
  • De koers van MicroStrategy is de laatste tijd weer fors gestegen. Er komt een aandelensplitsing aan van 1 op 10. Wij vinden het verstandig om dit in relatie tot de waarde van Bitcoin te zien en dan is het aandeel duur met de kans dat er eerst een nog grotere hype komt.
  • Bij crypto zagen de digitale beleggingsproducten wederom een instroom, wat support biedt, maar wij zijn voorzichtig met stappen in de cryptomarkten.
  • De CBOE lanceert op 23 juli verschillende Ethereum ETF's. Dit kan het speculatieve circus verleggen, en we vragen ons af of dit een succes zal worden. We blijven vooral kijken naar Bitcoin.

Samenvattend. Wel of geen politieke onzekerheid bij de Democratische Partij in Amerika. Zijn er wel of geen geopolitieke spanningen. En dan is er nog China, waar twijfels blijven over een economisch herstel. Vandaag maakte het de markt niet uit. We zien hoe snel dips worden opgekocht.

Als dit te snel gaat, kunnen we snel weer op niveaus komen waar hoogtevrees ontstaat. Dat moet dan bekeken worden.

Een andere zaak is de vraag of het thema sectorrotatie zich zal voortzetten. In ieder geval bewijst vandaag opnieuw dat er een hoge mate van liquiditeit is die naar de markt blijft toestromen, wat de onderliggende trend opwaarts houdt ook al is er ook meer kans op neerwaartse volatilteit.

Tot morgen!

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.