Navigation

Dagafsluiting SCE Trader dinsdag 23 april -

Dagafsluiting SCE Trader dinsdag 23 april -

Schrijf je in voor een proefperiode en blijf voor slechts €3 op de hoogte van de trends op de financiële markten! Of kies voor een jaarabonnement met voordeel. Betaal met het gemak van iDEAL.

Naast de constante updates met duiding en commentaren over aandelen, crypto, macro en meer, kun je meerdere keren per dag het Beleggers Journaal beluisteren. Ook hebben we een agenda met analisten-bijeenkomsten en nog veel meer interessante informatie.


De Europese beurzen begonnen de dag met een betere start. Ondanks de stijging van de kapitaalmarktrente consolideerde de handel de winsten. De cijfers van Akzo, Randstad en Barco vielen niet in goede aarde.

Tegelijkertijd bleef de dollar zijwaarts tot lager bewegen en zetten de winstnemingen in olie zich voort. Goud en zilver zette ook hun correctie voort, terwijl de cryptomarkt verdeeld lag.

New York opende hoger. Vervolgens kwam de S&P Manufacturing PMI-index in Amerika uit. Deze index van inkoopmanagers toonde meer zwakte dan verwacht. Het gevolg was dat er plotseling weer hoop kwam dat de Federal Reserve op de korte termijn de rente gaat verlagen.

Echter, we willen daaraan toevoegen wat we al vaker zeggen, één zwaluw maakt nog geen zomer. Maar het is inderdaad hoopvol dat de economie alsnog een zachte landing kan maken. De huizenverkopen die vervolgens uitkwamen in Amerika waren juist sterker dan verwacht.

In ieder geval gaf het even wat pep aan de markten, waardoor Amerika verder steeg en Europa vrolijk meedeed. Bij het slot waren mooi winsten zichtbaar op de Europese indices.

  • Morgen presenteert Melexis haar resultaten. Momenteel hebben we geen positie in Melexis. We vinden echter dat het een bedrijf is om in de gaten te houden. Toch zijn er momenteel te veel zwakke punten in de automotive sector om nu al actie te ondernemen.
  • Vandaag nabeurs presenteert ASMI haar cijfers. We reageren hier morgen op. We hebben geen positie in ASMI en sluiten in eerste instantie een verdere correctie niet uit, ondanks het optimisme op de markt.
  • Nabeurs Wall Street komen de cijfers van Tesla. We verwachten slechte resultaten en kijken na de cijfers weer. Momenteel ondernemen we geen actie met betrekking tot het aandeel.
  • Morgen staan er weer een aantal belangrijke bedrijfsresultaten op de agenda, waaronder die van Heineken en KPN. We ondernemen geen actie met Heineken en KPN biedt misschien een kans vanwege het dividend en de mogelijke consolidatie in de sector. Echter, ook hier zien we momenteel dat het aandeel achterblijft. Bij KPN zitten we trouwens wel op een stijging vanwege het dividend.
  • De bedrijfsresultaten die vandaag zijn gepresenteerd, kunnen worden beschreven als een mixed back. Novartis presteerde beter dan verwacht met haar sterke outlook.
  • Akzo moest vandaag inleveren na de cijfers. We vonden die cijfers echter niet zo slecht, vooral de outlook. We ondernemen echter nog steeds geen actie met het aandeel vanwege de zwakke prijsactie. We houden het echter wel in de gaten voor het geval het aandeel een turn around laat zien.
  • Vandaag presenteerde RTX haar cijfers, die redelijk goed waren. Het aandeel reageerde nauwelijks. We rekenen op grotere defensieorders. Aangezien Amerikaanse defensiebedrijven relatief achterblijven ten opzichte van Europese, zou dit kunnen leiden tot verdere stijging van deze fondsen. Voor RTX geldt echter dat het momenteel rond een weerstandsniveau ligt.
  • De cijfers van General Electric waren wederom sterk. We zitten al een lange tijd op een stijging van het aandeel. Correcties zijn mogelijk, maar de vooruitzichten zijn zo goed dat we opwaarts blijven kijken.
  • Volgens Counterpoint zijn de iPhone-verkopen van Apple in China in het eerste kwartaal met 19% gedaald. Dit is slecht. Bij Apple staan we langs de zijlijn te wachten op meer duidelijkheid.
  • De Amerikaanse rente liep eerst op om daarna iets te dalen. Vooral opvallend was de 2-jarige rente die weer net onder de 5% ligt. Als deze nog verder stijgt, kan dit opnieuw een negatief signaal zijn voor aandelen. Ondanks dat de markten het soms een dag negeren.
  • Goud en zilver bevinden zich momenteel in een correctieve fase. Wanneer de Aziatische vraag een aantal dagen wegvalt zien we meteen de koersen dalen. We zitten nog steeds op een stijging van goud, maar hebben wel een winst-stop ingebouwd.
  • De handel in crypto's is relatief rustig, alles blijft zo'n beetje in een range. Dat geldt ook voor Bitcoin. De parameters die we dagelijks controleren, geven aan dat we nog steeds niet zeker zijn of de markt nu alweer naar boven gaat en misschien juist wel verder moet corrigeren.
  • Resumerend, naar ons idee zijn de markten nog steeds bezig met een soort van bears queeze. Tenzij we het mis hebben en dit het dieptepunt is in de markten. De grafieken tonen echter aan dat we nog ruimte aan de onderkant hebben. De rente blijft gemiddeld nog stijgen en dat zijn zaken die we in de gaten moeten houden. De onderliggende trend is echter wel opwaarts, maar om ruimte aan de bovenkant te creëren zou je kunnen zeggen dat de markt gerust nog een stuk verder naar beneden mag. Tot nu toe vinden we de reactie op de resultaten wisselend. En de komende tijd wordt dit één van de belangrijkere focuspunten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.