Navigation

Dagafsluiting SCE Trader dinsdag 23 juli - strijd bears & bulls

Dagafsluiting SCE Trader dinsdag 23 juli - strijd bears &  bulls

Europa heeft een verdeelde dag achter de rug. De indices waren overwegend wat lager, met Duitsland als uitzondering door de stijging van het aandeel SAP. In Amerika zien we een wisselwerking tussen de bears op de korte termijn en de bulls op de lange termijn, waardoor er tot nu toe geen duidelijke trends zijn.

De dollar werd iets zwakker, goud steeg weer en olie daalde. Bij crypto zorgde de introductie van de spot Ethereum ETF tot nu toe voor gemengde reacties. Op de rentemarkten zagen we een lichte verbetering.

  • De samengestelde index van inkoopmanagers wordt dinsdag gepresenteerd door verschillende landen, waaronder Japan, Duitsland, Frankrijk en de Eurozone en de VS. Daarnaast maakt de Turkse centrale bank haar rentebesluit bekend.
  • Wat betreft bedrijfsresultaten staan ondermeer KPN, Marel en Universal Music Group op de agenda. Ook komen de cijfers van Deutsche Bank, Orange, Remy Cointreau, Carrefour, BNP Paribas, Banco Santander, IBM en AT&T.
  • Vandaag nabeurs komen Tesla en Alphabet met cijfers. Bij Alphabet zitten we al langer op een stijging en Tesla is onlangs voor de lange termijn gekocht.
  • Kamala Harris neemt het "bijna zeker" op tegen Donald Trump in de presidentsrace, aangezien zij nu steeds meer steun krijgt van partijgenoten.
  • De handel op de beurs wordt beïnvloed door een reeks bedrijfsresultaten. Opvallend is dat de resultaten in de VS, buiten de technologiesector en buiten de "zwarte schapen", als "best goed" mogen worden bestempeld. Onder meer General Electric en Coca-Cola kwamen met cijfers. Bij Coca-Cola ondernemen we geen actie, terwijl we bij General Electric al langer inzetten op een stijging.
  • Comcast presenteerde ook resultaten die wij als gemengd beoordelen. Het aandeel krijgt nog het voordeel van de twijfel, maar we twijfelen of het de juiste beslissing is.
  • Lockheed Martin (LMT) verhoogde de outlook. Wij zitten hier al langer op een stijging en zien voor de lange termijn een outperformance van defensie.
  • In Europa werd bij de cijfers van Akzo Nobel inderdaad een winstwaarschuwing gegeven, zoals verwacht, waardoor het aantal toch verder moest dalen.
  • SAP ging duidelijk hoger omdat de cijfers beter waren dan verwacht. Wij vinden SAP aan de dure kant, hoewel het momentum bullish is, en kiezen liever voor het aanverwante Oracle.
  • CM.com kwam ook met cijfers die wij niet overtuigend vonden, maar de markt denkt daar anders over.
  • NXP is somber over de nabije toekomst, wat bleek uit hun cijfers. Op de lange termijn is NXP juist positief gestemd. De cijfers van NXP kunnen enigszins vergeleken worden met die van Melexis. We denken dat Melexis ook nog een keer een winstwaarschuwing zal geven, maar blijven positief gestemd over de lange termijn en hebben onlangs aandelen aangeschaft.
  • Randstad kwam met cijfers die we slecht vonden en we zien nog steeds geen reden om daar iets mee te doen.
  • Sofina gaat investeren in team.blue, wat we wederom als een goede zet beschouwen, en we denken dat het aandeel te goedkoop is.
  • Acomo presenteerde vandaag ook resultaten die weinig optimisme tonen, dus er is geen reden om daar iets mee te doen.
  • Ontex introduceerde een nieuw en beter incontinentieproduct voor jongeren. Ontex zien we als een turnaround-aandeel dat nog steeds goedkoop is en we zitten op een stijging.
  • De media meldde vandaag dat NVIDIA mogelijk 12 miljard dollar inkomsten kan mislopen door de maatregelen van de Amerikaanse overheid tegen China. Dit kan eventueel leiden tot een tijdelijk verkoop van NVIDIA door beleggers, maar de lange termijn trend blijft opwaarts.
  • Bij valuta zagen we de dollar zijwaarts bewegen. Bij commodities liet goud winst zien, olie was lager en zware basismetalen blijven twijfelend presteren door de onzekerheid in China.
  • Vandaag zijn de spot Ethereum ETF's geïntroduceerd. Hoewel de handel daar op korte termijn door kan stijgen, is de verwachting dat dit op de lange termijn een flop wordt. De koers van Bitcoin ging naar beneden en we zien momenteel dat Bitcoin weer richting haar weerstand loopt.

Samenvattend, het was een dag zonder duidelijke richting. De markt verwerkte een reeks bedrijfsresultaten. De algemene stemming blijft goed, maar we mogen constateren dat op de korte termijn, zelfs als de bedrijfsresultaten positief zijn, de reacties hierop nog niet heel duidelijk zijn. Daarom moeten we nu van dag tot dag de handel blijven volgen. Vanavond Tesla en Alphabet en daar besteden we, net als veel andere zaken, uiteraard morgen aandacht aan.

Tot morgen!

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.