Navigation

Dagafsluiting SCE Trader maandag 25 maart - fractioneel hoger - Bitcoin plust

Dagafsluiting SCE Trader maandag 25 maart - fractioneel hoger - Bitcoin plust

Schrijf je in voor een proefperiode en blijf voor slechts €3 op de hoogte van de trends op de financiële markten! Of kies voor een jaarabonnement met voordeel. Betaal met het gemak van iDEAL.

Naast de constante updates met duiding en commentaren over aandelen, crypto, macro en meer, kun je meerdere keren per dag het Beleggers Journaal beluisteren. Ook hebben we een agenda met analisten-bijeenkomsten en nog veel meer interessante informatie.


  • De Europese beurzen hebben een rustige dag achter de rug. Er was weinig beweging en het was wachten op Wall Street wat ook zijwaarts ging. In New York daalden de koersen van onder meer AMD en Intel, omdat de Chinezen niet langer willen dat hun chips in bepaalde overheidscomputers worden gebruikt. De totale markttrend was onduidelijk en er wordt gesuggereerd dat de markten misschien wachten op nieuwe inflatiedata uit Amerika, die aan het einde van deze verkorte handelsweek worden vrijgegeven. De financiële markten reageerden niet op de hevige bombardementen die Rusland heeft uitgevoerd op Oekraïne, nadat Putin de aanslag in Moskou indirect aan Oekraïne toeschreef. Op de obligatiemarkten was het ook rustig, zonder echte duidelijke beweging. De dollar koos geen richting en werd iets zwakker ten opzichte van de meeste valuta. Bij commodities liet olie een rally zien en toonde goud een herstel. Op de cryptomarkten was het beeld verdeeld, met opwaartse bewegingen tijdens de Amerikaanse sessie en selectieve vraag naar bepaalde altcoins. Daardoor werd het toch nog een mooie sessie voor crypto.
  • Morgen wordt opnieuw een rustige dag wat betreft bedrijfsresultaten.
  • Ebusco publiceert wel zijn cijfers, maar momenteel hebben we geen positie in het aandeel. Hoewel we het een sympathiek bedrijf vinden, lijkt het langs de rand van de afgrond te schuren. De reden voor de recente grote koersbewegingen bij hoge omzetten blijft nog steeds onduidelijk.
  • Ook komt het Duitse Auman, actief is in de e-mobility sector, met een update en we zijn benieuwd hoe deze is.
  • We sluiten niet uit dat defensieaandelen verder stijgen.
  • Tot nu toe lijken de spanningen rond Oekraïne weinig invloed te hebben op de financiële markten als geheel. Na de recente aanslag in Moskou heeft Putin de bombardementen in Oekraïne sterk opgevoerd.
  • Opmerkelijk is dat bij de "alles-rally" obligaties niet meedoen en zijwaarts blijven bewegen.
  • Deze week komen verschillende Fed-members met speeches. Fed-medewerker Rafael Bostic gaf dit weekend aan dat er waarschijnlijk slechts één renteverhoging zal plaatsvinden. We verwachten meer uitspraken die de renteverwachtingen voor dit jaar kunnen matigen.
  • De cryptomarkt vertoont momenteel weinig activiteit, met outflows in spot Bitcoin ETF's. Zolang deze trend aanhoudt, kunnen we een zijwaarts patroon verwachten, waarbij de opwaartse beweging vandaag tijdens de Amerikaanse sessie bemoedigend is. Of het nu al doorzet moet blijken.
  • De koers van de DUSK-token kan wel eens gaan uitbreken naar boven. Dusk behoort tot de serieuze projecten met een duidelijke kans van slagen en een hogere tractie in de toekomst.
  • Al met al hebben de markten opnieuw stilgestaan vandaag. Er was weinig bedrijfsnieuws en het economische nieuws had weinig invloed. Het is op dit moment onduidelijk wat de markten de komende dagen gaan doen. Vorige week leek het er even op dat er een uitbraak naar boven zou komen, maar die heeft zich vooralsnog niet doorgezet.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.