Navigation

Dagafsluiting SCE Trader dinsdag 25 juni - Airbus drukt Parijs & Frankfurt

Dagafsluiting SCE Trader dinsdag 25 juni - Airbus drukt Parijs & Frankfurt

Schrijf je in voor een proefperiode en blijf voor slechts €10 een maand op de hoogte van de trends op de financiële markten! Of kies voor een jaarabonnement met voordeel. Betaal met het gemak van iDEAL.

Naast de constante updates met duiding en commentaren over aandelen, crypto, macro en meer, kun je meerdere keren per dag het Beleggers Journaal beluisteren. Ook hebben we een agenda met analisten-bijeenkomsten en nog veel meer interessante informatie.


De tempering van het aantal leveringen door Airbus hield Europa vandaag bezig. Dit kan een signaal zijn dat ook andere bedrijven in de industriële productie, die veel toeleveranciers hebben, problemen kunnen krijgen met de supply chain.

De handel reageerde mild op de daling gisteren van ondermeer het aandeel NVIDIA in Amerika. De handel deed niks met de hawkish woorden van Federal Reserve-medewerker Bowman.

Amerika opende binnen een bepaalde range en klom als momentopname op beter dan verwachte gegevens voor het vertrouwen van de consument. We zagen dat de Europese beurzen hier nauwelijks op reageerden en overwegend wat lager bleven, met Parijs en Duitsland in het bijzonder.

De dollar won licht terrein. Bij de obligatiemarkten zagen we dat het effectieve rendement juist wat daalde. Goud en olie kenmerkten zich door milde winstnemingen en crypto probeerden te herstellen, hoewel dat nog altijd als broos kan worden gezien.

  • Federal Reserve-medewerkster Michele Bowman heeft verklaard dat er momenteel geen reden is voor een renteverlaging en dat een renteverhoging mogelijk is indien nodig.
  • Airbus waarschuwt voor mogelijke vertragingen in de levering van vliegtuigen door problemen in de toeleveringsketen en een tekort aan gekwalificeerd personeel. Deze problemen kunnen zich ook voordoen bij andere grote industriële bedrijven die afhankelijk zijn van veel onderdelen.
  • Aegon heeft zijn plannen voor het Verenigd Koninkrijk gepresenteerd, waarin het zijn transformatie naar een digitaal spaar- en pensioenplatform wil versnellen. Dit is positief.
  • Morgen wordt een relatief rustige dag verwacht, tenzij er onverwachte bedrijfsnieuwsberichten komen. Donderdag is de Capital Markets Day van ASR, waarvan positief nieuws wordt verwacht.
  • Fastned heeft maandag nabeurs aangekondigd een nieuwe obligatie te hebben uitgegeven. Door de huidige marktomstandigheden kan dit deels als verliesfinanciering worden gezien. Een winstwaarschuwing op korte termijn wordt mogelijk geacht, ondanks de goede lange termijn vooruitzichten. Er worden momenteel geen actie ondernomen met betrekking tot Fastned-aandelen.
  • De koers van Besi lijkt op prijsactie mogelijk toe aan een correctie, gezien de huidige bewegingen op de grafiek. Hybrid bonding kan ook trager in de markt worden geïntroduceerd dan verwacht.
  • Stellantis overweegt zijn elektrische voertuigfabriek in Engeland te sluiten vanwege een gebrek aan interesse en onvoldoende subsidies. De verkoop van elektrische voertuigen stagneert zonder subsidie, wat Stellantis als probleem ervaart omdat de Britse overheid te weinig doet om de markt te stimuleren.
  • De olieprijzen hebben vandaag geen duidelijke richting gekozen. Er wordt nauwlettend gekeken naar de situatie in het Midden-Oosten, waar een mogelijke escalatie tussen Hezbollah en Israël de oliemarkt kan beïnvloeden.
  • Goud consolideert zijn recente winsten en wacht op een nieuwe katalysator. Industriële en basismetalen blijven kwetsbaar, hoewel de lange termijn vooruitzichten positief zijn.
  • Het herstel van crypto wordt als fragiel beschouwd. De trending is nog steeds zwak.

Resumerend, we hebben een dag met een verdeeld tot lager beeld. De ontwikkelingen rond Airbus geven aan dat problemen rond de supply chain en personeel ook voor andere bedrijven kunnen gelden. We denken dat de beurzen hier uiteindelijk mild op blijven reageren en dat markten zich nu al positioneren voor de PCE-index vrijdag in Amerika. Tegelijkertijd geldt dat op de korte termijn het beeld bij technologie nog altijd wat onduidelijk is, wat kan betekenen dat er mogelijk nog wat meer winstnemingen plaatsvinden voordat beleggers weer durven te kopen.

Tot morgen!

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.