Navigation

Dagafsluiting SCE Trader

Hierbij zijn we aan het einde van deze dag. Focuspunten voor de volgende sessie:

  • Markten gaan zich voorbereiden op de FOMC-meeting van woensdag. Powell zou wel eens minder dovish kunnen zijn, maar dat zien we niet meer als verrassend.
  • Elke dag komen cijfers binnen van bedrijven. Dit is geen verstoring zoals blijkt.
  • Op maandag komt onder andere Philips met cijfers. We zijn enigszins voorzichtig, omdat de claims van de apneu-affaire nog steeds hoger kunnen uitvallen dan verwacht.
  • Ebusco gaan we ook nauwlettend in de gaten houden. Het bedrijf houdt een BAVA, we zijn nog niet overtuigd van een bodem. Wel denken we dat we meer moeten kijken naar positieve factoren. Dat geldt echter vooral voor Fastned en Alfen, waar we nu nog geen actie naar boven hebben genomen na lang al negatief te zijn geweest. Maar de draai nadert wel
  • Het is mogelijk dat de verschuiving van interesse van beleggers naar andere sectoren zich gaat voortzetten. Op vrijdag deed luxe het goed, evenals chemie en biotech. We gaan er ook vanuit dat chips toch weer verder naar boven gaan.
  • Volgende week sluiten we het niet uit dat we in Tesla gaan. We waren vrij negatief in de aanloop naar de cijfers en hebben een gereduceerde positie. Echter, als Tesla niest, zijn start-ups zwaar verkouden. De hele malaise momenteel kan dus op de iets langere termijn juist in het voordeel zijn van Tesla.
  • De AEX, de DAX en de CAC tonen momenteel een sterk momentum. Dit mag worden opgevat dat er meer winsten kunnen komen gemeten naar prijs actie, ondanks dat markten inderdaad "oververhit" zijn. Vooral in de VS.
  • Bij commodities sluiten we een verdere stijging van olie niet uit. Er blijft optimisme dat in China er miljarden aan liquiditeit ter beschikking worden gesteld om de economie aan te moedigen.
  • Voor crypto geldt dat we nog niet zeker zijn van een bodem. Wel geldt, zoals onlangs geschreven, dat we aan het voorbereiden zijn bij verschillende munten om weer groter in te stappen. We zoeken naar het juiste moment.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.