Navigation

Dagafsluiting SCE Trader dinsdag 27 februari 2024

Dagafsluiting SCE Trader dinsdag 27 februari 2024

Let op: Belangrijke cijfers die na 18.00 uur worden bekendgemaakt en die wij belangrijk vinden, worden meegenomen in de feed de dag erna. Alle gegevens zijn onder voorbehoud.

Hierbij zijn we aan het einde van deze dag. Een korte terugblik en focuspunten voor de volgende sessie:

  • De beurs vertoonde lethargie met een beperkte newsflow, terwijl de focus vooral lag op crypto. Staal en aluminiumaandelen vertoonden overwegend lichte stijgingen, terwijl technologiewaarden verdeelder waren dan de afgelopen weken. Chips waren iets hoger nadat Morgan Stanley de sector verhoogde van neutral naar overweight. De rente beweegt zijwaarts tot hoger. De olieprijs stijgt mogelijk door geopolitieke spanningen en de goudprijs stijgt licht. De cryptomarkten presteren goed en hebben er toch weer een mooie dag van gemaakt.
  • De reactie op de cijfers van ASMI brengen we morgen voor de opening van beurs.
  • Twee dagen van marktlethargie zijn waargenomen, mogelijk wordt er nog een derde dag aan toegevoegd.
  • Impulsen vanuit AI- en tech-gerelateerde aandelen lijkt momenteel niet voldoende om de markt te stimuleren.
  • De beleggersdag van Aperam bevestigt de eerdere guidance. Wij sluiten een lichte aanpassing van de outlook later dit jaar niet uit, maar de meeting van vandaag voor beleggers suggereert dat het ergste achter de rug is. Het dividend is aantrekkelijk.
  • De Amerikaanse rente op 10 jaar blijft spelen met de 4,3% grens en kan mogelijk invloed hebben op aandelen. Langzamerhand sluiten we niet uit dat een renteverlaging door de Fed zelfs na juli pas zal plaatsvinden vanwege economische data die over het algemeen sterker zijn dan verwacht. Deze week zijn er ook veel veilingen van Amerikaans schatkistpapier.
  • Geopolitiek nieuws, zoals de reactie van Rusland op de suggestie om NAVO-troepen in Oekraïne te stationeren, wordt genegeerd door de financiële markten. Rusland reageerde door duidelijk te maken dat er dan ook een (militair) conflict kan komen met de landen van de NAVO.
  • Crypto-gerelateerde aandelen, zoals miners, blijven stijgen. Mogelijk dat er nog meer winst bijkomt. We zitten ertussen met ups en gaan nu niet meer verzwaren. Wel laten we de ups liggen en schuiven de stops steeds verder opwaarts om winst te borgen.

Tot morgen!

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.