Navigation

Dagafsluiting SCE Trader maandag 27 mei - slaapverwekkende dag

Dagafsluiting SCE Trader maandag 27 mei - slaapverwekkende dag

Schrijf je in voor een proefperiode en blijf voor slechts €10 een maand op de hoogte van de trends op de financiële markten! Of kies voor een jaarabonnement met voordeel. Betaal met het gemak van iDEAL.

Naast de constante updates met duiding en commentaren over aandelen, crypto, macro en meer, kun je meerdere keren per dag het Beleggers Journaal beluisteren. Ook hebben we een agenda met analisten-bijeenkomsten en nog veel meer interessante informatie.


Het was vandaag een hele rustige dag in Europa. Amerika was gesloten vanwege Memorial Day en ook in Londen was het een vrije dag. Het gevolg was dat we in de ochtend bij minimale activiteit kleine bewegingen zagen en in de middag gebeurde er eigenlijk helemaal niks. De handel is uiteindelijk toch op de meeste beurzen hoger de dag afgegaan.

De rentemarkten bewogen ook zijwaarts want met de absentie van Amerika gebeurt er gewoon weinig. De dollar koos geen richting en we zagen tevens dat we te maken hadden met iets hogere olieprijzen en goud en zilver dat hoger ging. Dat was al in Azië gebeurd.

Bij de crypto markten was het een lege bedoeling waarbij Ethereum wel weer terrein wist te winnen door de hoop dat de spot Ethereum ETF wordt goedgekeurd.

  • Voor morgen is de agenda ook relatief heel leeg. Wat dat betreft is de kans aanwezig dat we ook morgen heel rustig gaan starten.
  • Wat wel een leuk iets is, is dat morgen de Local Champions Conference van KBC is. Daar zijn verschillende bedrijven aanwezig, zoals Akzo bijvoorbeeld, of ASML, of Melexis, of bijvoorbeeld GBL, of Sofina. Misschien komt er nieuws uit.
  • Tevens zal Taiwan Semiconductor zijn China Technology Symposium hebben. Daar verwachten we wel degelijk meer hints van over de richting van de chipindustrie.
  • De handel had vandaag dus weinig inspiratie. De trending van de markt blijft nog steeds opwaarts. Immers, de markt wil gewoon en negert negatief nieuws.
  • De rentemarkten blijven een belangrijke graadmeter, waarbij we de komende dagen gaan zien in hoeverre de rente een grote sprong maakt, of juist niet. Eventueel kan het wel eens zijn dat de markten de hele week blijven jojo-en. Want aanstaande vrijdag komt de zogenaamde PCE-index uit in Amerika. Dit is een belangrijke inflatie-indicator die de Federal Reserve gebruikt. Momenteel wordt nog steeds rekening gehouden in de markt dat in november de Federal Reserve de rente gaat verlagen.
  • Gesproken over rente: Rehn, dat is de baas van de Finse centrale bank, zegt dat er in juni een renteverlaging kan plaatsvinden. Wel geeft hij aan dat daarna de ECB data-afhankelijk is. Met andere woorden, de rente zal verlaagd worden, maar er komen ook pauzes in deze renteverlagingen. Dat is op zich niet erg, want dit betekent ook dat de economie er een stukje beter voor komt te liggen.
  • Op individueel aandelengebied is er weinig te melden voor vandaag. Het was een zijwaarts patroon en niets anders dan dat. We moeten morgen maar weer eens gaan kijken of er nieuwe impulsen komen.
  • Goud was hoger, maar dat gebeurde al in Azië, want daarna is er weinig nieuwe actie geweest.
  • Crypto bewoog zijwaarts, waarbij Ethereum steeg. Dit kwam mede natuurlijk door de hoop dat de Ethereum spot ETF wordt goedgekeurd. Wij denken, en blijven erbij, zoals eerder gezegd, dat dit wel eens een mislukking kan worden.
  • Gesproken over crypto: De twee presidentskandidaten, dat zijn de zittende president Joe Biden en de kandidaat voor de Republikeinen Donald Trump, zijn nu tegen elkaar aan het opbieden wie de meeste voordelen gaat bieden aan crypto beleggen, zoals we vandaag hebben geschreven. Wij denken dat van die beloftes uiteindelijk heel weinig gaat uitkomen.

Resumerend, het was vandaag een dag die beter omschreven kan worden als een rustdag. De financiële markt hield een siësta, want er waren geen impulsen vanuit Amerika. Morgen moeten we eens gaan kijken of de markt weer langzaam gaat opstarten. Maar het is best mogelijk dat we ook dan eerst nog wachten tot er meer richting komt vanuit New York en dat het pas 's middags is dat we weer vol uit de startblokken gaan.

Tot morgen!

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.