Navigation

Dagafsluiting SCE Trader woensdag 28 februari 2024

Dagafsluiting SCE Trader woensdag 28 februari 2024

Let op: Belangrijke cijfers die na 18.00 uur worden bekendgemaakt en die wij belangrijk vinden, worden meegenomen in de feed de dag erna. Alle gegevens zijn onder voorbehoud.

Hierbij zijn we aan het einde van deze dag. Een korte terugblik en focuspunten voor de volgende sessie:

  • De aandelenmarkten in Europa vertoonden opnieuw een kalme tot matte handelsdag, waarbij ASMI mild verloor na de cijfers. Europa stond over het algemeen iets onder druk, met UCB in België als positieve uitschieter. De rentemarkten handhaafden zich op verhoogde niveaus, zonder een duidelijke trend, terwijl de dollar iets sterker werd, olie duidelijk in de plus staat en de goudprijs licht steeg. Crypto presteert opnieuw sterk, met name Bitcoin, dat zelfs boven de 61.000 dollar staat.
  • Morgen staan de cijfers van Argenx op de agenda, waarbij we enige winstnemingen verwachten. Dit zien we dan als tijdelijk, de trend is opwaarts.
  • Bij de chipaandelen lijkt het momentum bij ASMI en Besi enigszins af te nemen, terwijl ASML nog steeds aantrekkelijk geprijsd blijft.
  • In de technologiesector lijkt enige weerstand te ontstaan vanwege hoge waarderingen, wat mogelijk kan leiden tot consolidatie, hoewel dit niet direct tot correcties hoeft te leiden.
  • Overmorgen houdt Daimler Truck een analistenbriefing, waarbij we potentieel zien vanwege sterke vooruitzichten en een solide balans.
  • De indices hebben de hele week zonder duidelijke richting bewogen, mogelijk komt daar weer een dag bij met individuele uitschieters.
  • We zijn benieuwd of de olieprijs nu een uitbraak naar boven zal realiseren, gezien eerdere winstnemingen rond dit niveau wat een stijging tegenhield.
  • Bij crypto zien we een sterke stijging en verwachten op korte termijn een verdere rally gevolgd door een mogelijke correctie, gezien de snelle bewegingen en de verlaten trendkanalen. Maar nu is alles eerst in de up.
  • In Nederland worden verschillende bedrijfsresultaten gepresenteerd. Onze aandacht gaat ondermeer uit naar SBM en Fugro, waarin we onderwaardering zien en het potentieel binnen de groene transitie.
  • Al met al zorgt crypto opnieuw voor een mooie dag, terwijl de aandelenmarkten geen duidelijke richting lijken te vinden. Hoewel de onderliggende toon goed kan zijn, heerst er ook enige onzekerheid en mistigheid over verdere ontwikkelingen voor de zeer korte termijn. Wellicht kunnen selectieve dips bij de nog steeds goedkopere aandelen kansen gaan opleveren voor de lange termijn. Of de markt momenteel al echt in een accumulatiefase zit moet blijken. Waarschijnlijk wel voor de langere termijn, maar misschien niet voor de komende dagen.

Tot morgen!

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.