Navigation

Dagafsluiting SCE Trader donderdag 29 februari 2024

Dagafsluiting SCE Trader donderdag 29 februari 2024

Let op: Belangrijke cijfers die na 18.00 uur worden bekendgemaakt en die wij belangrijk vinden, worden meegenomen in de feed de dag erna. Alle gegevens zijn onder voorbehoud.

Hierbij zijn we aan het einde van deze dag. Een korte terugblik en focuspunten voor de volgende sessie:

  • De Europese beurzen hadden een zijwaartse dag, met winst voor NN Group, Fugro en ondermeer het Duitse Sartorius dat wij als goedkoop zien. De dollar bleef zijwaarts bewegen en de obligatiemarkten toonden een verbetering met dalende yields na Amerikaanse PCE-data die grotendeels in lijn waren met de verwachtingen. Amerika steeg, maar de vragen over toekomstige renteverlagingen zijn nog niet verdwenen. De olieprijs is iets hoger, goud staat in de plus en de cryptomarkt consolideert met een positieve ondertoon.
  • NN Groep presteerde goed, terwijl ASR tegenviel. NN Groep lijkt mogelijk de weg naar boven te hebben gevonden.
  • Aegon presenteert morgen cijfers. Er wordt een sterk resultaat verwacht, waarbij het aandeel een aantrekkelijk dividendrendement heeft.
  • Heijmans bereikte het hoogste niveau sinds april 2022, waarbij we een verdere stijging voor het aandeel voorzien. Morgen presenteert het bedrijf zijn cijfers.
  • Corbion presenteert morgen de definitieve jaarcijfers, waar we weinig vertrouwen in hebben en elke stijging als een tijdelijke opleving zien.
  • Morgen wordt een belangrijke dag voor meer inzicht in de ECB-rente. Er komen inflatie- en werkloosheidscijfers uit voor de eurozone.
  • Spanningen rond Oekraïne zijn niet verdwenen, maar de markten reageren er momenteel niet op.
  • De rente in Europa en Amerika daalde na de Amerikaanse PCE-data. Of dat zich nu al voortzet is maar de vraag.
  • Het totale beeld op de aandelenmarkten blijft mistig voor de zeer korte termijn.
  • De cryptomarkt is stabiel, wat gunstig is, na de grote rally van gisteren.
  • We gaan kijken of we in crypto-gerelateerde aandelen stops willen inleggen of kleine reducties om free rides te creëren.
  • All in all bleef Europa binnen bepaalde bandbreedtes, terwijl Amerika een stijging probeerde in te zetten na de opening, maar de PCE-data zal de Fed niet direct van gedachten laten veranderen. De markt blijft zich van macro data naar macro data verplaatsen, met binnenkort ook de belangrijke werkgelegenheidscijfers in Amerika, terwijl de cryptomarkt het goed blijft doen en naar boven blijft kijken.

Tot morgen!

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.