Navigation

DoorDash: duidelijk hoger - free ride creëren - op een stijging van 56 dollar

De koers van DoorDash $DASH vertoonde op maandag een sterke stijging, mede veroorzaakt door een upgrade van RBC, die bullish is op DoorDash en ook een positieve noot uitbracht over Lyft. Voordat we hier nog even naar kijken, willen we deze gelegenheid aangrijpen om opnieuw naar onze up in DoorDash te kijken en een winststop in te stellen.

We zijn in januari 2023 ingestapt op $56. We gaan nu een winststop instellen op $100, waardoor we opnieuw een "free ride" hebben gecreëerd. Op deze manier maken we ons minder zorgen als het aandeel een corrigeert en profiteren we als het verder stijgt.

Terugkomend op RBC, zij zijn van mening dat DoorDash en Lyft wellicht kunnen gaan samenwerken. Volgens de bank kan er dan een synergetisch effect ontstaan tussen de diensten van beide bedrijven.

De bank wijst zijdelings in een interview met Bloomberg ook op de neergang van Grubhub (nu nog van Just Eat), die een marktaandeel van 25% had maar nu nog maar 5%, wat een minder gunstige positie voor Lyft betekent voor een samenwerking met deze speler.

Hoewel we bullish zijn op DoorDash, kunnen we dat niet zeggen van Lyft. Het aandeel zit nog steeds vast in een range, terwijl we Uber (waar we wel bullish op zijn) als absolute winnaar zien. Lyft is op dit moment de zwakkere partij.

We vragen ons af hoe beide (DoorDash en Lyft) ooit goed zouden kunnen samenwerken. Daarom doen we niets doen met Lyft en blijven we vasthouden aan onze up in DoorDash, omdat we dit aandeel nog steeds te goedkoop vinden.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.