Navigation

DoorDash: lager na cijfers - visie op het aandeel

DoorDash $DASH meldde dat vorig kwartaal via haar app meer is besteld dan tijdens de pandemie, wat resulteerde in een recordomzet en aangepaste winst. De resultaten overtroffen de verwachtingen van Wall Street en het bedrijf ziet aanhoudende groei in het huidige kwartaal. De koers is nabeurs toch met 7% gedaald omdat de guidance iets tegenviel.

DoorDash verwacht voor het lopende kwartaal een bruto orderwaarde tussen de 18,5 en 18,9 miljard dollar, samen met een aangepaste EBITDA tussen de 320 en 380 miljoen dollar De markt had een bruto orderwaarde van 18,6 miljard dollar verwacht, maar in het fluister-circuit werden hogere getallen genoemd.

Voor heel 2024 voorspelt de maaltijdbezorger een bruto orderwaarde tussen de 74 en 78 miljard dollar, met een aangepaste EBITDA tussen de 1,5 en 1,9 miljard dollar.

Het aandeel DoorDash

Binnen de gig-economie zijn we positief gestemd over DoorDash, waar we al een tijdje in zijn geïnvesteerd tegen een koers van $56. Ondanks de koersdaling nabeurs blijven we optimistisch, vooral gezien de recente cijfers die aangeven dat DoorDash voorop loopt in de branche. Dit komt door hun beheersing van kosten en groeiende technologische voorsprong.

Wat ook gunstig is, is dat de bestelfrequentie, of het aantal keren dat mensen van de app bestelden, bleef versnellen in het decemberkwartaal en bereikte opnieuw een recordhoogte.

Hoewel de koers nu is gedaald, is het aandeel nog steeds 80% gestegen in de afgelopen 12 maanden. Toch kan DoorDash nog steeds rode cijfers blijven schrijven, gezien de onzekerheid over wanneer het permanent winstgevend zal worden. Maar op de lange termijn lijkt DoorDash wel in de richting van winstgevendheid te gaan, wat gunstig kan zijn vanwege belastingvoordelen uit compensabele verliezen uit het verleden.

Ondanks de negatieve reactie op de recente cijfers, zien we geen reden om onze positieve visie op DoorDash te veranderen. We blijven geloven dat DoorDash marktaandeel blijft winnen en één van de winnaars in de sector zal zijn. Bij een grotere correctie gaan we verzwaren.

Enige achtergrond

DoorDash is de grootste speler op de Amerikaanse markt voor restaurantbezorging. De totale orderwaarde op de DoorDash-app steeg met 22% tot $17,64 miljard. De omzet van DoorDash - het aandeel van het bedrijf in die transacties - steeg met 27% tot $2,3 miljard.

Het totale aantal bestellingen op de app steeg met 23% tot 574 miljoen, beter dan de verwachte 561 miljoen.

DoorDash verminderde zijn verlies tot $156 miljoen in vergelijking met een verlies van $642 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Aangepaste winsten bedroeg $363 miljoen.

Het bedrijf voorspelt dat de totale orderwaarde op zijn app tussen de $18,5 miljard en $18,9 miljard zal liggen in het huidige kwartaal. Het bedrijf voorspelt een aangepaste winst voor het huidige kwartaal tussen $320 miljoen en $380 miljoen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.