Navigation

DoorDash: blijft stijgen - nog steeds op up - terugblik rapport JPMorgan

Op basis van de analyse van app-gegevens van derden (3P) en zoekinteresse in de 25 internationale markten van Wolt (onderdeel van DoorDash) blijkt dat DoorDash $DASH marktaandeel wint buiten de VS. Dit draagt bij aan schaalvergroting en verbetering van de internationale marges van DoorDash.

Enkele maanden geleden werd dat reeds beschreven door JPMorgan en nog steeds is deze informatie actueel. Het eerdere rapport van JPMorgan steunt onze visie dat DoorDash een bedrijf is dat naar onze mening één van de weinige winnaars zal worden in deze sector. Zodoende verwachten we een verdere stijging van het aandeel dat overigens al naar up is gegaan in januari op $56 dollar.

Terug naar JPMorgan. De broker beschouwt DoorDash als een kernbelegging en gelooft dat het bedrijf de brutowaarde van bestellingen (GOV) tegen verhoogde tarieven kan blijven opbouwen, gezien hun cultuur van experimenteren, uitvoeren en lange termijn visie.

Er wordt benadrukt dat DoorDash een uitstekend managementteam en een enorm marktpotentieel biedt, terwijl de markt de winstgevendheid op korte termijn naar de mening van de broker onderschat.

Internationale expansie is een cruciaal aandachtsgebied voor DoorDash. JPMorgan gelooft dat unit economics en wereldwijde winstgevendheid verbeteren naarmate Wolt marktaandeel en dichtheid wint, met name in landen als Japan, Duitsland, Noorwegen, Denemarken, Tsjechië, Nieuw-Zeeland, Kazachstan en Slowakije.

Hoewel de concurrentie in Europa waarschijnlijk groter is dan in de VS, vertegenwoordigen de internationale markten van Wolt meer dan 380 miljoen mensen die meer dan $13 biljoen omzet genereren, wat een aanzienlijke kans biedt.

Op de markt worden voor DoorDash lagere incrementele EBITDA-marges verwacht dan voor Uber Eats in 2024. Dit is een verschuiving ten opzichte van de prestaties van Uber $UBER (zitten we op een up vanaf 37,1 dollar vanaf februari) in 2022 en 2023, wat benadrukt dat DoorDash meerdere hefbomen heeft om EBITDA-marges te beheren naarmate nieuwe sectoren en internationale markten groeien.

De winstgevendheidspotentie van DoorDash wordt naar de mening van JPMorgan onderschat. De broker rekent op een omzet voor het volledige boekjaar van $8,40 miljard, in lijn tot aan de onderkant van de consensusverwachtingen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.