Navigation

David Tepper: koop alles in China- Michael Burry

David Tepper, de oprichter van het succesvolle hedgefonds Appaloosa Management, verscheen in het financiële programma Squawk Box. Tijdens zijn optreden verklaarde hij dat hij momenteel "alles" koopt wat met China te maken heeft. Tepper staat bekend om zijn gedurfde investeringen en scherpe marktinzichten, vooral tijdens de financiële crisis van 2008.

"Luister, lang geleden in 2008 zei ik om alles te kopen," herinnerde Tepper zich, verwijzend naar zijn succesvolle strategie tijdens de crisis toen hij profiteerde van ondergewaardeerde activa.

Interessant genoeg bestaat ongeveer 40% van de huidige portefeuille van Michael Burry—de belegger die bekend werd door het voorspellen van de huizenmarktcrisis van 2008—uit Chinese aandelen. Burry voorzag destijds de crisis en mogelijk anticipeert hij opnieuw op significante marktbewegingen.

De parallelle bewegingen van zowel Tepper als Burry suggereren dat ervaren beleggers kansen zien in de Chinese markt, ondanks eventuele economische onzekerheden of geopolitieke spanningen.

Wie is David Tepper

David Tepper is een Amerikaanse miljardair, hedgefondsmanager en filantroop. Hij richtte in 1993 Appaloosa Management op, een hedgefonds dat bekendstaat om zijn focus op verzakte bedrijven en distressed debt.

Tepper verwierf grote bekendheid na de financiële crisis van 2008 door aanzienlijke winsten te maken uit investeringen in noodlijdende banken en andere financiële instellingen.

Naast zijn financiële carrière is Tepper ook eigenaar van het NFL-team Carolina Panthers en heeft hij aanzienlijke bijdragen geleverd aan filantropische doelen, met name op het gebied van onderwijs.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.