Navigation

DAX: analyse op prijs gedreven actie - chart

DAX: analyse op prijs gedreven actie - chart

De DAX $DAX toont op de chart een duidelijke opwaartse trend sinds het dieptepunt in 2020, met een stijgend kanaal waarin de prijs hogere toppen en hogere bodems maakt. De trendlijnen markeren dit kanaal duidelijk, waarbij de bovenste en onderste grenzen fungeren als respectievelijk weerstand en ondersteuning.

De bovenste grens van het kanaal fungeert momenteel als een sterk weerstandsniveau rond 18.623,26. De onderste grens van het kanaal biedt ondersteuning, en de index heeft deze lijn meerdere keren getest. Binnen het kanaal is een belangrijk steunniveau te zien rond 17.200. Als de prijs hieronder breekt, kan deze naar de onderste grens van het kanaal gaan.

Als de DAX-index boven de ondersteuning van 17.200 blijft en het stijgende kanaal volgt, kan de index verder stijgen naar de hogere weerstandsniveaus. Een breuk onder 17.200 kan ertoe leiden dat de index de onderste grens van het kanaal test rond de 16.500. Een verdere daling onder deze ondersteuning (16.500) kan wijzen op een trendomkeer of een significante correctie.

Hoewel de huidige prijsactie zich dicht bij de bovenste grens van het kanaal bevindt en dit kan leiden tot enige weerstand en een mogelijke kortetermijncorrectie, brengt dit de huidige bull case niet in gevaar. De algemene trend blijft positief zolang de index binnen het stijgende kanaal blijft.

Deze analyse is puur gebaseerd op de grafiek en houdt geen rekening met andere elementen zoals fundamentele factoren of economische data.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.