Navigation

Dupont: - guides lager - voorbeurs -11% - niks mee doen

DuPont $DD heeft voorlopige resultaten voor het vierde kwartaal aangekondigd en financiële richtlijnen voor het eerste kwartaal gegeven. Het bedrijf heeft zijn richtlijnen aanzienlijk aangepast.

We zien dan ook nog steeds geen reden om iets met het aandeel te doen. Op basis van de prijsactie is het patroon ook niet duidelijk. Bovendien is het geen goedkoop aandeel.

Het enige wat geldt, is dat als de lagere verwachtingen in de koers zitten, er misschien bodemvorming komt en er een kans ontstaat. Maar dat zien we nu niet. Tot nu toe is er geen teken van herstel. De winstwaarschuwing is een signaal voor de gehele sector.

Dupont meldt dat door een verzwakkende Chinese economie en voorraden die worden afgebouwd, het bedrijf deze negatieve vooraankondiging heeft gedaan.

DuPont verwacht een aangepaste winst van 85-87 cent per aandeel in het vierde kwartaal bij een omzet van $2,9 miljard, wat lager is dan de verwachte $3 miljard.

Voor het eerste kwartaal voorspelt het bedrijf een winst van 63-65 cent per aandeel bij een omzet van $2,8 miljard, onder de schattingen van Wall Street van respectievelijk 88 cent en $3 miljard.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.