Navigation

S&P 500 futures: sterk hoger - maar binnen wicks candle direct na Fed beslissing

S&P 500 futures: sterk hoger - maar binnen wicks candle direct na Fed beslissing

Vandaag wordt er ook weer gekeken naar de futuresmarkten in Amerika. We kunnen stellen dat de S&P-futures momenteel ruim boven hun fair value liggen, net zoals de Nasdaq-futures.

Dit zou betekenen dat we vanmiddag een hogere opening in Amerika kunnen verwachten. De Amerikaanse S&P-futures liggen namelijk ongeveer 60 punten boven hun fair value.

Echter, de mini S&P-futures blijven nog steeds binnen dezelfde range als gisteren, na de beslissing van de Fed. Op de grafiek hebben we een blok getekend waarin je de candle + wicks ziet die direct volgde op de beslissing van de Fed. De top van deze candle lag op ongeveer 5756, terwijl het dieptepunt rond 5685 lag. Op dit moment bevinden de S&P-futures zich nog steeds binnen deze range.

Dit betekent dat, hoewel alles er positief uitziet, je ook rekening moet houden met mogelijke winstnemingen in de markt als de koers niet uit deze zogenaamde Fed-candle breekt. Dit houdt in dat de winsten die we nu zien vooral het sentiment in Azië en Europa weerspiegelen.

Zolang de futures binnen deze range blijven, is het goed mogelijk dat we vanmiddag in Amerika minder enthousiasme zullen zien, totdat de high wordt doorbroken en er momentum ontstaat.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.