Navigation

Deere: 5% lager na tempering verwachtingen - niks mee doen

Deere $DE heeft een nettowinst van $2,370 miljard gerapporteerd voor het tweede kwartaal, wat lager is dan de $2,860 miljard in dezelfde periode vorig jaar. De wereldwijde netto-omzet daalde met 12% tot $15,235 miljard voor het kwartaal, terwijl de winstprognose voor het volledige jaar werd verlaagd naar ongeveer $7 miljard.

Momenteel doen wij niets met het aandeel gezien alle uitdagingen. Wel is het een aandeel dat we met veel interesse volgen, omdat we denken dat er op een gegeven moment weer een kans komt. Nu moeten we eerst maar eens kijken of de grens rond de $325 dollar standhoudt.

De operationele winst voor landbouw en precisielandbouw daalde met 24% door lagere verzendvolumes en hogere productiekosten. Kleine landbouw- en gazonverkoop daalde met 23%, terwijl de operationele winst met 33% afnam. Ook de bouw- en bosbouwverkoop daalde met 7%, terwijl de operationele winst met 20% daalde.

Het bedrijf gaf een winstwaarschuwing voor het volledige jaar, met een verlaging van de winstprognose naar ongeveer $7 miljard. De verwachting is dat de marktomstandigheden uitdagend blijven, wat van invloed kan zijn op de financiële prestaties van het bedrijf.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.