Navigation

Defensie: dinsdag gesprek Biden miljardensteun Oekraïne, Israël en Taiwan - RHM

Defensie: dinsdag gesprek Biden miljardensteun Oekraïne, Israël en Taiwan - RHM

President Biden zal op 27 februari samenkomen met congressional leaders, waaronder House Speaker Johnson, in een poging om miljarden aan financiële hulp vrij te maken voor Oekraïne, Israël en Taiwan en om een ​​overheidsluiting (shutdown) te voorkomen. Als opmerking, het Huis is officieel met vakantie tot 28 februari, terwijl 1 maart de eerste deadline is om een Amerikaanse overheidssluiting te voorkomen. Dit is een mooi bruggetje naar het aandeel Rheinmetall $RHM wat vandaag weer hoger ligt.

De laatste tijd sluit Rheinmetall verschillende nieuwe deals af, zoals we reeds hebben gebracht. Mochten de Amerikanen eruit komen om de weg vrij te maken voor miljardensteun, dan betekent dit dat een groot gedeelte richting defensie gaat.

Amerikaanse defensiebedrijven zullen daarvan profiteren. De meeste daarvan zitten we ook al op een stijging en we noemen deze aandelen vooral lange termijn groeiers, waardoor we ook blijven zitten als er wel eens een correctie plaatsvindt.

Maar het is ook goed nieuws voor Rheinmetall, wat een steeds sterke positie aan het ontwikkelen is, in onder meer munitie, naast de andere activiteiten die het heeft zoals gepanserde voertuigen.

Wat betreft munitie, daar is een schrijnend tekort aan wat gunstig kan zijn voor de productie, aangezien deze steeds verder wordt opgevoerd wat ten goede komt aan het resultaat van Rheinmetall.

We zitten al een tijdje op een stijging en houden onze positie dan ook vast. We zeggen niet dat het aandeel niet kan corrigeren, maar de trend is naar boven.

Er zijn analisten die zich dan afvragen wat er zal gebeuren als er vrede komt in Oekraïne. Dat zal inderdaad tot een correctie kunnen leiden in defensieaandelen. Maar deze hoeft niet lang te duren. Want de veronderstelling blijft dat Europa meer geld gaat uitgeven aan defensie.

Zo weten we dat er onder meer wordt gesproken over een defensiefonds van 100 miljard euro vanuit Brussel. Tevens kan helaas ook worden geconstateerd dat het voorlopig niet lijkt dat het vrede wordt in Oekraïne. Uiteraard een somber vooruitzicht, maar helaas is dat zo. Terugkomend op Rheinmetall en andere defensieaandelen, daar blijven we overwegend bullish gestemd op.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.