Navigation

DEME: groot contract voor hoogspanningskabels - het aandeel

DEME: groot contract voor hoogspanningskabels - het aandeel

DEME $DEME bevestigt zijn leiderspositie in onderzeese kabels met een groot contract voor het Prinses Elisabeth Eiland. Samen met Hellenic Cables zal DEME hoogspanningskabels leveren en installeren voor dit energie-eiland in de Belgische Noordzee. DEME's aandeel in het contract bedraagt meer dan 300 miljoen euro.

Het project, ontwikkeld door Elia, is een wereldprimeur en essentieel voor een Europees hoogspanningsnet op zee. De kabels, geproduceerd in Griekenland, zullen in 2027 worden geïnstalleerd. Ook Jan De Nul en LS Cable & System kregen een opdracht voor 165 km aan kabels.

Het aandeel

Het positieve nieuws rond DEME blijft binnenkomen. Ook deze order bevestigt opnieuw haar steeds verder uitdijende orderportfolio, wat in de toekomst kan leiden tot een mooie winstgroei.

Wat betreft het aandeel, hebben wij eerder op een stijging gezeten en, zoals nu blijkt, veel te vroeg winst genomen. Ook dat hoort erbij, hoewel de winst die we binnenhaalden prima was op zich. Zou je op een stijging zitten, dan zouden wij nu wel blijven zitten, maar een stop in de winst inleggen.

Overigens, wij willen ook weer terugkeren in het aandeel DEME, maar zouden daarvoor eerst een iets diepere correctie willen zien, omdat al veel goed nieuws ook in de koers is verdisconteerd. Zie ook eerdere berichten over DEME.

Op 14 mei 2024 publiceerde DEME een handelsupdate voor het eerste kwartaal van 2024. Het bedrijf meldde een sterke start van het jaar met een omzet van €900 miljoen, vergeleken met €672 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De orderportefeuille bleef op een hoog niveau van €7,5 miljard​.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.