Navigation

Delivery Hero: na cijfers visie op aandeel ongewijzigd - TKWY - UBER - DASH

Het Duitse Delivery Hero $DHER verklaarde woensdag dat het verwacht dat zijn organische kasstroom meer dan voldoende zal zijn om converteerbare obligaties en schulden die in de komende jaren vervallen af te lossen. De cijfers zelf waren volgens de markt als verwacht op headlines nadat het eerder al de verwachtingen temperde.

Geen reden om iets te doen

Voor ons geven de cijfers geen aanleiding om actie te ondernemen met het aandeel. Misschien dat het aandeel zo nu en dan en dead cat bounce laat zien, maar dat is het dan ook bij de huidige bekende gegevens.

Het blijft worstelen om duurzame winstgevendheid te bereiken te midden van aanhoudende druk op de marges. Dat het bedrijf zijn leningen kan terugbetalen, is echter wel positief. Misschien herwinnen investeerders het vertrouwen, maar zelfs dan zou men zich moeten richten op overleven in plaats van op groei.

Deze houding geldt ook voor andere spelers in de Europese gig-economie, waar we ervoor kiezen om inactief te blijven zoals Just Eat en HelloFresh. Wel zitten we op een up in UBER en DoorDash die ook duidelijk hoger staan in koers.

Terug naar Delivery Hero

Het bedrijf benadrukte in zijn presentatie van de cijfers dat het niet afhankelijk is van externe financieringstransacties of mogelijke opbrengsten uit het monetiseren van minderheidsbelangen of het afstoten van bedrijfsonderdelen, waarbij het de voorlopige jaarlijkse kernwinstcijfers van vorige week bevestigde.

De aangepaste winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) voor het jaar bedroeg 253,3 miljoen euro, vergeleken met een verlies van 623,6 miljoen euro in 2022. Aangepaste EBITDA wordt gerapporteerd in de oorspronkelijke valuta en omvat inflatoire accounting.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.