Navigation

Dieteren: met cijfers - al op een up vanaf 72 euro - visie op aandeel

Dieteren: met cijfers - al op een up vanaf 72 euro - visie op aandeel

D'Ieteren [Dieteren] $DIE heeft in 2023 redelijk gepresteerd. De prestaties waren voornamelijk te danken aan D'Ieteren Automotive, Belron en de groei en consolidatie van PHE gedurende het hele jaar. De kasstroom verbeterde sterk.

Reeds op up vanaf 72 euro

De cijfers van Dieteren zijn reden om op een up te blijven zitten. We zijn al eerder ingestapt, mede vanwege Belron, waar Carglass een onderdeel van is. En ook nu zien we weer dat dit een belangrijk onderdeel blijft. Het is ook een onderdeel dat op een gegeven moment een verzelfstandiging kan doormaken. Een aparte beursnotering.

Tevens zien we dat bij Dieteren de kaststroom sterk is geweest. Deze kwam uit op 605 miljoen dollar. Dat is twaalf keer meer dan voorheen. Deze sterke kaststroom kan voor een gedeelte terugvloeien naar aandeelhouders.

Dieteren heeft ook voorspeld dat het een stijging van de aangepaste winst voor belastingen voorziet van 5 tot 10% in 2024. Dat lijkt beperkt te zijn, maar dat is ook iets beter tot gemiddeld. Tevens is dit waarschijnlijk te defensief waardoor er upside in zit.

De cijfers van Dieteren blijven aangeven dat er een flinke verborgen waarde in dit aandeel zit. De divisie Belgron is vooral een parel binnen het bedrijf. We blijven dan ook op een stijging zitten en gaan er vanuit dat de koers trapsgewijs verder naar boven gaat.

Waar we wel op willen wijzen is dat het aandeel momenteel in een weerstand is gelopen die eerder in 2023 zichtbaar was. Dat betekent dat we niet weten wanneer hier doorheen wordt gebroken en het best kan zijn dat je tijdelijk een consolidatie krijgt.

Dat gezegd hebbende vinden we de vooruitzichten sterk genoeg om op een stijging te blijven zitten. We zijn overigens ingestapt op 72 euro, dat was in 2021. Gezien dit mooie instapniveau en de kans van een verdere stijging in de komende kwartalen blijven we dus op deze stijgings-positie zitten.

Enige cijfers

De aangepaste winst vóór belastingen steeg met 28 procent tot 971 miljoen euro. Belron zag de winst met 17,5 procent stijgen tot 511 miljoen euro, terwijl Automotive een winstgroei van bijna 37 procent boekte tot 211 miljoen euro.

PHE droeg 138 miljoen euro bij, terwijl TVH goed was voor 75 miljoen euro. Moleskine zag de winst echter aanzienlijk dalen.

De vrije kasstroom verbeterde sterk, van 49 miljoen euro in 2022 tot 605 miljoen euro in 2023. Dieteren wil een dividend uitkeren van 3,75 euro per aandeel voor 2023, vergeleken met 3,00 euro per aandeel voor 2022.

Belron zal naar verwachting een omzetgroei van 5 tot 10 procent zien, met een stijgende marge. Automotive zal profiteren van een hoog orderboek, maar de marges kunnen dalen. PHE zal een autonome omzetgroei van circa 5 procent realiseren met een stabiele marge. TVH zal naar verwachting autonoom met ongeveer 10 procent groeien en de marge met 100 basispunten verhogen. Moleskine zal een lage dubbelcijferige omzetgroei realiseren, vooral in de tweede jaarhelft, met een stijging van de marge met minstens 150 basispunten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.