Navigation

Dieteren: maandag cijfers - gekocht op 72 - kans tempering winst - reduceren

Dieteren: maandag cijfers - gekocht op 72 - kans tempering winst - reduceren

Aanstaande maandag komt D'ieteren [Dieteren] $DIE met de resultaten. In de aanloop naar deze resultaten hebben wij besloten om de opwaartse positie die we hebben te halveren.

Wij sluiten het niet uit dat Dieteren met een winststempering komt aanstaande maandag bij de cijfers. Dit nadat de vorige cijfers gepresenteerd in mei ook nog maar net een voldoende waren (zie dit artikel).

We zijn in Dieteren ingestapt in februari 2021. Toen stond de koers op 72 euro. Nu staat Dieteren boven de 215 euro. Dus we pakken een schitterende winst. Met een gehalveerde positie hebben we weer een mooie free ride gecreëerd.

De kans dat enige donkere wolken boven het bedrijf samenpakken is ons inziens niet zozeer door de bedrijfsvoering, maar wel door de marktomstandigheden. Zo rekenen we erop dat de algehele economie mogelijk wat minder sterk is dan Dieteren had verwacht.

Tevens lijkt de automotive sector te kampen met een tragere groei. Carglass is binnen het onderdeel Belron een topper. Maar dat kan voor een gedeelte al in de koers zitten.

Ook blijkt Belron volgestopt met schulden en met deze opbrengsten is de aandeelhouder van Dieteren beloond. Dat draaiwiel effect gaat op een dag stoppen.

Nog steeds zien wij opwaartse potentie voor Dieteren als Belron een aparte beursnotering krijgt: dat is ook de reden om wel exposure te houden, maar kleiner. Tevens is het niet duidelijk of er werkelijk een beursgang komt van Belron, en zo ja wanneer.

Deze zaken samen geven aanleiding om de positie te halveren met een hele mooie en sterke winst. En de laatste 50 procent die we nog hebben laten we liggen. Hiermee hebben we een win-win situatie gecreëerd.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.