Navigation

Herhaling: Crypto: digitale beleggingsproducten - grootste uitstroom sinds maart

Herhaling: Crypto: digitale beleggingsproducten - grootste uitstroom sinds maart

[Dit bericht is op maandag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Digitale activabeleggingsproducten hadden een uitstroom van in totaal $600 miljoen, de grootste sinds 22 maart 2024. Dit schrijft CoinShares.

Dit gebeurde onder vergelijkbare omstandigheden: een periode van aanzienlijke instromen gevolgd door een meer jahwkish dan verwachte FOMC-vergadering, waardoor beleggers hun blootstelling aan activa met een vaste voorraad terugschroefden. Deze uitstromen en de recente prijsdaling zorgden ervoor dat het totale beheerd vermogen (AuM) daalde van boven $100 miljard naar $94 miljard in de week.

De handelsvolumes bleven lager op $11 miljard voor de week, vergeleken met een wekelijkse gemiddelde van $22 miljard dit jaar, maar nog steeds ruim boven de $2 miljard per week vorig jaar. Digitale activabeleggingsproducten behouden een stabiel aandeel van 31% van de wereldwijde handelsvolumes op vertrouwde beurzen.

Regionaal gezien zag de VS de meeste uitstromen, in totaal $565 miljoen, maar het negatieve sentiment was niet alleen daar, want ook Canada, Zwitserland en Zweden hadden uitstromen van respectievelijk $15 miljoen, $24 miljoen en $15 miljoen. Duitsland ging tegen de trend in met een instroom van $17 miljoen.

De uitstromen waren volledig gericht op Bitcoin, met een uitstroom van $621 miljoen, terwijl de bearish houding ook leidde tot een instroom van $1,8 miljoen in short-Bitcoin.

Een breed scala aan altcoins zag wel instromen, aangevoerd door Ethereum, LIDO en XRP die respectievelijk $13 miljoen, $2 miljoen en $1 miljoen ontvingen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.