Navigation

Crypto: flinke instroom digitale assets afgelopen week - lage handelsvolumes

Crypto: flinke instroom digitale assets afgelopen week - lage handelsvolumes

Beleggingen in digitale activa hebben voor de tweede week op rij instroom gezien, met een totaalbedrag van 932 miljoen Amerikaanse dollars. Dit schrijft CoinShares.

Ondanks de toename in instromen, bedroegen de handelsvolumes slechts 10,5 miljard Amerikaanse dollars voor de week, vergeleken met 40 miljard Amerikaanse dollars in maart.

Interessant genoeg waren de instromen een directe reactie op het lager-dan-verwachte consumentenprijsindex (CPI) rapport op woensdag. De laatste drie handelsdagen van de week zorgden voor 89% van de totale instromen, wat de visie van CoinShares onderstreept dat de Bitcoin-prijzen weer gekoppeld zijn aan renteverwachtingen.

Regionale verdeling

In de Verenigde Staten was er een dominante instroom van 1,002 miljard Amerikaanse dollars vorige week. Opmerkelijk is dat Grayscale, dat sinds de lancering van de beursgenoteerde indexfonds (ETF) in januari 16,6 miljard Amerikaanse dollars aan uitstroom heeft gehad, nu voor het eerst kleine instromen van in totaal 18 miljoen Amerikaanse dollars zag.

Zwitserland en Duitsland zagen ook kleine instromen van respectievelijk 27 miljoen en 4,2 miljoen Amerikaanse dollars, terwijl Hong Kong en Canada uitstroom zagen van respectievelijk 83 miljoen en 17 miljoen Amerikaanse dollars.

Bitcoin en altcoins

Bitcoin zag een instroom van 942 miljoen Amerikaanse dollars, zonder vrijwel enige instroom in short Bitcoin, wat duidt op een positief vooruitzicht onder investeerders.

Een breed scala aan altcoins zag instromen, waarvan Solana, Chainlink en Cardano het meest opvielen met respectievelijk 4,9 miljoen, 3,7 miljoen en 1,9 miljoen Amerikaanse dollars.

Ethereum blijft lijden onder pessimisme over de vooruitzichten voor een goedkeuring door de Securities and Exchange Commission (SEC) van een op spot gebaseerde ETF deze week, met verdere uitstroom van 23 miljoen Amerikaanse dollars.

Blockchain-aandelen

Blockchain-aandelen blijven uitstroom zien, met slechts 6 van de 20 weken dit jaar waarin instroom plaatsvond. Tot nu toe hebben zij dit jaar een uitstroom van 512 miljoen Amerikaanse dollars gezien.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.