Navigation

Crypto: digitale beleggingsproducten - wekelijkse recorduitstroom

Investeringen in digitale activaproducten zagen een record aan wekelijkse uitstroom van in totaal 942 miljoen dollar. Dit is volgens CoinShares de eerste uitstroom na een record van 7 weken van instromen met een totaal van 12,3 miljard dollar.

De handelsvolumes in ETP's, hoewel hoog op 28 miljard dollar voor de week, waren tweederde van die van de voorgaande week. De recente prijscorrectie heeft 10 miljard dollar van het totale beheerde vermogen (AuM) weggevaagd, maar blijft boven eerdere cyclushoogtepunten op 88 miljard dollar.

CoinShares geloift dat de recente prijscorrectie heeft geleid tot aarzeling van investeerders, wat heeft geleid tot veel lagere instromen bij nieuwe ETF-uitgevers in de VS, die 1,1 miljard dollar aan instromen zagen, gedeeltelijk tenietdoende de aanzienlijke uitstroom van 2 miljard dollar van Grayscale vorige week.

Slecht sentiment was niet alleen gericht op de VS, met Zweden, Zwitserland, Hongkong en Duitsland die respectievelijk uitstromen kende met 37 miljoen dollar, 25 miljoen dollar, 35 miljoen dollar en 4 miljoen dollar. Brazilië en Canada zagen echter beide instromen van respectievelijk 9 miljoen dollar en 8,4 miljoen dollar.

96% van de stromen waren naar Bitcoin, waarbij 904 miljoen dollar aan uitstroom werd gezien, terwijl short-Bitcoin ook een kleine uitstroom zag van in totaal 3,7 miljoen dollar.

Ethereum, Solana en Cardano leden ook uitstromen, met respectievelijk 34 miljoen dollar, 5,6 miljoen dollar en 3,7 miljoen dollar. De rest van de altcoin-markt deed het goed, met een nettostroom van 16 miljoen dollar, waarbij vooral Polkadot (5 miljoen dollar), Avalanche (2,9 miljoen dollar) en Litecoin (2 miljoen dollar) opvielen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.