Navigation

DipRip: Buy the Dip & Sell the Rip: melt-up prijzen germanium & gallium - Umicore traden

DipRip: Buy the Dip & Sell the Rip: melt-up prijzen germanium & gallium - Umicore traden

We gaan een actie uitvoeren bij het onderdeel buy the dip and sell the rip (hier staat de uitleg). Alle berichten van dit onderdeel zijn te vinden door te zoeken op 'diprip'. 

We willen weer benadrukken op dat dit puur amusement is en dat de meeste beleggers geld verliezen met het korte termijn traden, oftewel dat gaat richting gokken. 

Het aandeel

We gaan de aandelen Umicore $UMI kopen. We gaan 250 stuks kopen en willen met nadruk zeggen dat dit puur traden is, want voor de lange termijn zijn we nog steeds niet echt optimistisch. Maar ook dan kan zich een tradingkans voordoen.

Deze beslissing is gebaseerd op de recente melt-up in de prijzen voor germanium en gallium waar het een handelaar in is. Dit door restricties van China en door de vraag vanuit de chipindustrie. De chart van deze 2 rare earth metals is hieronder te vinden.

De actie

  • Umicore
  • aandelen: 250 voor 11,10

Het aandeel Umicore bevindt zich momenteel nog in een neerwaartse trend, waarbij de prijs onder de VWAP ligt. Ondanks deze technische zwakte blijft de koers op een lange steun liggen.

Het aandeel kan misschien een tijdelijke opleving zien richting de €15 voordat het weer tegen weerstand aanloopt en misschien zelfs tot €20, als het gaat jagen op zijn VWAP. Deze potentiële rally is echter waarschijnlijk van korte duur en moet niet worden verward met een volledig herstel van het aandeel. Maar de risk-reward is zo aantrekkelijk dat we bij de DipRip porfolio het aandeel gaan opnemen.

Umicore blijft een belangrijke speler in de markt voor zeldzame metalen zoals germanium en gallium. De prijzen van deze metalen zijn zo fors gestegen, wat de interesse van beleggers zou kunnen aanwakkeren en zwakte bij andere metalen voor een gedeelte kan compenseren.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.