Navigation

Herhaling: DipRip: Buy the Dip & Sell the Rip: gokken op M&A fantasie

Herhaling: DipRip: Buy the Dip & Sell the Rip: gokken op M&A fantasie

[Dit bericht is op woensdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

We gaan een actie uitvoeren bij het onderdeel buy the dip and sell the rip (hier staat de uitleg). Alle berichten van dit onderdeel zijn te vinden door te zoeken op 'diprip'. 

We willen weer de benadrukken op dat dit puur amusement is en dat de meeste beleggers geld verliezen met het korte termijn traden, oftewel dat gaat richting gokken. 

Het aandeel

We zijn van plan om aandelen van Just Eat $TKWY te kopen, naar aanleiding van een rapport van JPMorgan dat speculeert over een mogelijke fusie tussen Just Eat en Delivery Hero. Hierover hebben we reeds een artikel geschreven, dat hier te vinden is, evenals een artikel over Prosus dat een belang heeft in Delivery Hero.

De actie

  • TKWY
  • aandelen: 200 voor 13,14

Het is voor ons reden om het aandeel te markeren om te traden, waarbij we speculeren op een korte termijn stijging. We kopen 150 aandelen tegen een prijs van 13,14 euro per stuk. Of dit succesvol zal zijn weten we niet, maar we achten deze gok de moeite waard.

Hoewel dit vooralsnog slechts speculatie is, zoals ook te zien in reactie van een tweet van Jitse Groen, de oprichter van Just Eat [zie verderop], sluiten we niet uit dat Amerikaanse investeerders interesse kunnen tonen in dit scenario.

Zelfs als de 20 euro wordt bereikt, zijn de verkopers qua lange trend nog steeds in controle zoals te zien op de chart en de getekende VWAP. Dit is dan ook een korte termijn actie.

Ook willen we erop wijzen dat de volumes na het uitkomen van het rapport niet significant zijn toegenomen, wat een signaal kan zijn dat grote beleggers er niets in zien en ook niet op gaan speculeren. Tevens zijn we voor de langere termijn niet positief over de Europese gig-economie, maar dat staat los van gokken en speculeren.

Maar toch, het rapport van JPMorgan is voor ons reden om het aandeel te markeren om mee te traden, waarbij we speculeren op een korte termijn stijging. We kopen 200 aandelen tegen een prijs van 13,14 euro per stuk. Of dit succesvol zal zijn, weten we niet, maar we achten deze gok de moeite waard.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.