Navigation

Disney: sterke cijfers - themaparken zorgen voor lagere koers

Disney $DIS heeft zojuist zijn financiële resultaten voor het derde kwartaal gepresenteerd, waarbij de cijfers beter waren dan verwacht. Het bedrijf heeft de verwachtingen van analisten overtroffen op zowel het gebied van omzet als winst.

Een belangrijke mijlpaal is dat de gecombineerde streamingdiensten, bestaande uit Disney+, Hulu en ESPN+, voor het eerst winstgevend zijn geworden, en dit een kwartaal eerder dan verwacht.

Ondanks deze positieve ontwikkelingen, kampen de themaparken van Disney met dalende consumentenvraag en inflatie. En dat is de reden dat het aandeel voorbeurs van een plus naar de min is gegaan. We doen nu nog niets met het aandeel, maar vinden de prijs eigenlijk te laag. Dat gezegd hebbende, is het voor nu wachten tot het momentum voor het aandeel toeneemt.

Sterke punten

  • Winstgevendheid van streamingdiensten: De gecombineerde streamingdiensten van Disney zijn voor het eerst winstgevend geworden, een kwartaal eerder dan verwacht.
  • Groei van abonnees: Disney+ Core en Hulu hebben een groei in abonnees gezien, ondanks eerdere verwachtingen van geen groei.
  • Omzetgroei: De totale omzet van Disney steeg met 4% tot $23,155 miljard.

Zwakke punten

  • Dalende consumentenvraag en inflatie: De themaparkdivisie van Disney kampt met dalende consumentenvraag en inflatie, wat de operationele inkomsten van de Amerikaanse parken met 6% deed dalen.
  • Dalende omzet van traditionele televisienetwerken: De omzet van de traditionele televisienetwerken daalde met 7%.
  • Zwakke themaparken: De themaparken van Disney kampen met dalende consumentenvraag en inflatie, wat de operationele inkomsten van de Amerikaanse parken met 6% deed dalen.

Samenvatting van de Resultaten

Disney heeft een omzet van $23,16 miljard gerapporteerd, tegenover een verwachting van $23,07 miljard. De winst per aandeel bedroeg $1,39, terwijl analisten $1,19 verwachtten. De totale segmentoperatie-inkomsten steeg met 19% tot $4,225 miljard, voornamelijk gedreven door de positieve resultaten van de entertainmentdivisie, met name de streamingdiensten.

De gecombineerde streamingdiensten van Disney, inclusief Disney+, Hulu en ESPN+, hebben voor het eerst een operationele winst van $47 miljoen geboekt, tegenover een verlies van $512 miljoen in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dit is een kwartaal eerder dan Disney had verwacht. Echter, zonder ESPN+, rapporteerde de direct-to-consumer streamingeenheid een verlies van $19 miljoen.

De abonnees van Disney+ Core (exclusief Disney+ Hotstar in India en andere regio's) steeg met 1% tot 118,3 miljoen, ondanks eerdere verwachtingen dat er geen nieuwe klanten zouden worden toegevoegd. De totale Hulu-abonnees groeiden met 2% tot 51,1 miljoen.

De omzet van de entertainmentdivisie steeg met 4% tot $10,58 miljard, voornamelijk gedreven door de groei van abonnementsinkomsten door prijsverhogingen en klantengroei voor Disney+ Core. De omzet van de traditionele televisienetwerken daalde met 7%.

De totale omzet van Disney steeg met 4% tot $23,155 miljard vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Outlook

De verwachtingen van Disney voor de toekomst zijn positief, met een focus op de groei van de streamingdiensten en de voortdurende investeringen in themaparken. De winstgevendheid van de streamingdiensten is een belangrijke stap voorwaarts, maar de dalende consumentenvraag en inflatie blijven uitdagingen voor de themaparkdivisie.

Citaat van CFO Hugh Johnston

"Het portfolio werkt goed," zei Disney CFO Hugh Johnston. "Ja, er was zwakte in de binnenlandse parken, maar de winst van de entertainmentdivisie is verdriedubbeld in het kwartaal."

Conclusie

Disney heeft een sterk kwartaal achter de rug met betere dan verwachte resultaten, voornamelijk gedreven door de winstgevendheid van de streamingdiensten. Door de uitdagingen bij de themaparkdivisie doen we nog niks. Ondanks dat het aandeel misschien wel te goedkoop is.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.