Navigation

Dogecoin: weer fantasie door Musk - fout narratief

De koers van Dogecoin $DOGE is in 7 dagen bijna 15% gestegen. Dit nadat er weer eens de fantasie is ontstaan dat X van Elon Musk deze munt als betalingsmiddel gaat accepteren. De stijging is vanuit een verkeerd perspectief om twee redenen.

Als eerste is Dogecoin een hoogst inflatoire munt. Er komen jaarlijks 5 miljard tokens bij wat na elke prijspiek tot een (nog) grotere daling leidt.


Als tweede blijkt uit onderzoek dat mensen over het algemeen geneigd zijn hun Dogecoin te willen gebruiken als betaalmiddel. Ze willen er dus vanaf en dat leidt juist tot een koersdaling.

Dit is, zoals blijkt uit onderzoek, een ander scenario bij Bitcoin waar mensen niet willen uitstappen en de munt vasthouden in de verwachting dat Bitcoin gaat stijgen. En dit laat zien dat mensen een stijging voorzien van Bitcoin, maar een daling verwachten van Dogecoin.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.