Navigation

DSM-Firmenich: verkoop gistextractbusiness aan Lesaffre - reeds op up

DSM-Firmenich $DSFIR heeft de divisie gistextracten verkocht aan de Franse gistfabrikant Lesaffre. Deze activiteiten maakten deel uit van de tak Taste, Texture & Health van DSM-Firmenich en genereren een jaarlijkse omzet van ongeveer 120 miljoen euro.

Als onderdeel van de transactie zal Lesaffre gist leveren aan DSM-Firmenich voor de Savory-divisie. Beide partijen gaan ook samenwerken aan de ontwikkeling van gistextracten. DSM-Firmenich blijft vanuit Delft gistextracten leveren aan Lesaffre tot eind 2025, waarna de productie wordt beëindigd.

Het bedrijf is na een zwakke periode nu weer goed bezig. Onlangs zijn we op een stijging gaan zitten (zie ook eerdere berichten).

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.